Ağrı Belediyesi Çalışanları İsyanda

Ağrı belediyesi çalışanları mesai ücretlerini alamadılar

Ağrı Belediyesi Çalışanları İsyanda

Ağrı Belediyesi çalışanlarının mesai isyanı

31 Mart yerel seçimleri sonrası Kayyum’dan Akp ye geçen Ağrı Belediyesinde fazla mesailer ödenmedi.

Ağrı Belediyesi çalışanlarının mesai dışı çalışmaları,bayram ve özel günlere ait mesaileri ödenmedi.

Seçim sürecinde Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Belediye Personeli ile yaptığı görüşmelerde asgari ücret farkından kaynaklanan yüzde 26 lık ödemeyi de yapacaklarının sözünü vermişti.

Ağrı Belediyesi çalışanlarının duruma ilişkin eylem hazırlığı içinde oldukları Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın il dışında olmasından kaynaklı olarak eylemden vazgeçtikleri öğrenildi.

Ağrı Belediyesinde taşeron (sözleşmeli) ve kadrolu işçiler belediyenin AKP ye geçmesinin ardından aldıkları ilk maaşlarında fazla mesailerinin bordroya işlenmediğini şaşkınlıkla karşıladılar.

Kendi aralarında örgütlenen işçilerin eylem yapma hazırlığı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın il dışında olmasından dolayı ertelenmişti.

Ağrı Belediyesi çalışanlarının mesai ödemelerinin gerçekleştirilmemesine ilişkin sendikaların önümüzdeki günlerde açıklama yapmaları bekleniyor.

Belediye çalışanı bir gurup işçi sitemizi ziyaretinde ‘’ Biz Hasan Aslan yüzde çalışma sonucu 60 oranında mesaimizi alıyorduk HDP belediyesi ile bu oran yüzde 40 a kadar düşürüldü,Kayyumdada devam eden rutin AKP li Belediye Başkanı Savcı Sayan la birlikte rafa kaldırıldı.

Sayan bizlere asgari ücret farkından kaynaklı yüzde 26 lık diliminde ödeneceği sözünü vermişti ama bugün gelinen noktada bırakın asgari ücret farkını alnımızın teri olan fazla mesai ücretlerimizi bile alamıyoruz.

Hepimiz işçiyiz,çöp toluyoruz,direksiyon sallıyoruz toplumda bir çok insanın gurur meselesi yaparak çalışmayacağı işlerde çalışıyoruz.Kimseden avanta para istemiyoruz.Bizim istediğimiz emeğimizin karşılığı olan fazla çalışmalarımızdır .Bu tutumun ne insanlıkta nede İslamlıkta yeri yoktur.

Buradan sesizimi yetkililere duyurmak istiyoruz.Bizim aldığımız üç kuruş sizi abad etmez ama almadığımız vakit bizim aile bütçemiz sarsıntıya uğrar .Savcı Sayan’a buradan seslenmek istiyoruz alınterimizin karşılığını ödeyin bu zulmü sonlandırın ‘’ifadelerine yer verdiler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 5 yıl Önce

Herkesin hakkı verilmeli

Halis erim
Halis erim - 5 yıl Önce

eger savci sayan gercekten soyledigi gibi vatanseverse Bu HDP artığı işçileri derhal çıkarıp yerine yerli ve milli gerekirse erzurum dan adam getirmelidir

vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

Torpil le işe girin karnınızı doyurun sonra laga luga yapın hangi sınavla hangi kpss sınavını kazandınız yalakalar kuru maaş bile size çok bankamatik çalışanları

Yıldız
Yıldız - 5 yıl Önce

Ulan halis erim memleketi yiyen siz, aslen seni memleketten kovmak lazım, git dadaşların yanına seni ital mal olarak bile almazlar ama burda kalkıp kendi halkını kötülüyorsun. Git bakim Erzuruma seni işe alırlardı kalkıp buradan Erzurumlular ı Ağrı'daki belediyeye işçi olarak getirmeyi talep ediyon, ne garip insanlarsınız

SIRADAKİ HABER