Ağrı Belediyesine Yargı Yolu Göründü

Ağrı Belediyesi ve DİSK arasındaki anlaşmazlık büyüyor

Ağrı Belediyesine Yargı Yolu Göründü

Disk ve Ağrı Belediyesi arasındaki kavga büyüyor.

Disk Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından DİSK Genel Merkezi devreye girdi.

DİSK yaptığı açıklamada Ağrı Belediyesinin ,işçilere yönelik sendikal hak ihlalini mahkemeye taşıyacağını vurguladı.

İşte O açıklama;

DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın Ağrı Belediye Yönetiminin işçilerin Hizmet-İş sendikasına geçmesi için yürüttüğü baskı, şantaj ve tehditlere ilişkin basın açıklamasıdır.

COVİD-19’dan Daha Tehlikeli Bir Belediye Yönetimi Ağrı Belediye yönetimi yetkili sendika olduğumuz belediye işyerinde çalışan üyelerimize karşı günlerdir bir saldırı yürütmektedir.

Saldırı üyelerimizin sendikalarını değiştirmeye dönük olup son günlerde üyelerimize işten atma tehdidi ve sendika değiştirmeyenlere şantaj yapmaya kadar vardırılmıştır.

Belediye yönetimi COVİD-19 salgını koşullarında Sendikamızın Ağrı Şube yönetiminin toplantı yapma ve üyelerimize sahip çıkmasının sağlık nedenleriyle kısıtlandığı koşulları fırsat bilip üyelerimizi tehdit etmeye başlamıştır.

İlk başta bu nedenle, Ağrı Belediyesi Yönetimini COVİD-19’tan daha tehlikeli olarak ilan ediyoruz.

Belediyenin yürüttüğü baskı, tehdit ve şantaj belediyeyi yönetenlerin aynı zamanda mert insanlar olmadığını da göstermektedir.

Tüm insanlığın, devletlerin ve kamu yönetimlerinin küresel tehdit haline dönüşen salgına karşı mücadeleye kilitlendiği koşulları işçileri işsizlikle ve açlıkla tehdit ederek sendika değiştirmeye zorlamak ancak namertlere özgü bir davranıştır, insanlık dışı bir tavırdır.

Bu nedenle de Ağrı Belediye yönetimi COVİD-19’tan daha tehlikelidir.

Ağrı Belediye Yönetimi yürüttüğü bu baskı politikasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin altına imza koyduğu evrensel sendikal hakları, Anayasa’yı ve kanunları hiçe sayarak ağır bir sendikal hak ihlaline imza atmaktadır.

Bu tüm dünyada sendikal hak ihlalidir ve bu koşulları fırsat sayan kamu yönetimleri insan haklarını da ihlal etmektedir.

Bu nedenle de Ağrı Belediye Yönetimi COVİD-19’tan daha hasar vericidir.

Buradan siyasi iktidarı, T.C. İçişleri Bakanı’nı, T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nı ve cumhuriyet savcılarını görevlerini yapmaya ve Ağrı Belediyesi’nde yaşanan bu ağır sendikal hak ihlaline dur demeye çağırıyoruz.

Savcılığa suç duyurusunda bulunarak bu sendikal hak ihlalini yargıya taşıyacağız; konuyu uluslararası sendikal hareketin gündemine taşıyacağız; Ağrı Belediye Yönetimi yürüttüğü bu ağır sendikal hak ihlalinin tepkisiz ve yanıtsız kalmayacağını en kısa zamanda görecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER