Ağrı da Esnaflar Eylem Koydu

Dolmuş esnafı ekmeğimizden vazgeçmeyeceğiz

Ağrı da Esnaflar Eylem Koydu

Ağrı da Dolmuş krizi eylemsel boyut kazandı.

Ağrı Belediyesi ‘nin aldığı kararla mağdur olan dolmuş esnafı Vali Süleyman Elban tarafından kurulan kriz masasından da sonuç çıkmaması üzerine daha önce erteledikleri eylem kararını bugün mesai bitimi sonrası uygulamaya koydu.

Erzurum Caddesi,Ahmed-i Hani Caddesi,Kağızman ve Yeni Van Caddelerinde bulunan dolmuş duraklarına 3 kooperatifin araçlarını park ederek kontak kapattı.

Ağrı Valiliği önünde basın açıklaması yapan esnaflar mağduriyetlerini dile getirirken masanın Ağrı Belediyesi tarafından terk edildiğini ifade ettiler.

Kooperatif Başkanları Fadıl Ataş ve Servet Erim Ağrı Valisi tarafından oluşturulan kriz masasında Elban’ın tüm gayretine rağmen uzlaşı sağlanamadığı söyleyerek Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın basın önünde konuştuklarının şova yönelik olduğunu Sayan’ın masada farklı basında farklı konuştuğu iddiasında bulundular.

4 cadde üzerinde bulunan dolmuş duraklarında kontak kapatan esnaflar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da sorunun çözülmesine yönelik talimatının yerine getirilmediğini ifade ederek yaşanan hukuksuzluğu adli mercilere taşıyacaklarını hak kaybı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için de Ankara’ya giderek mecliste bulunan tüm partilerden destek isteyeceklerini söylediler.

İstihadamın öncelendiği ve esnafın desteklendiği Ak Parti iktidarında kendilerine yönelik yürütülen hukuksuz uygulamadan geri dönülene kadar mücadelelerini sürdüren esnaflar Ak Parti Belediyeciliğinde bir örneği daha olmayan bu uygulamayı Ağrı esnafını bitirmeye yönelik bir adım olarak gördüklerine vurgu yaptılar.

Akşam saatlerinde başlayan kontak kapatma eyleminin nasıl seyredeceği merakla beklenirken duraklarda yığılmaların olduğu da gözlendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
sorun yok
sorun yok - 4 yıl Önce

Sorun yok belediyelenin dolmuşları çalışıyor unutmadan zaten kimse çok nadir yada acelesi olan kontağı kapatılan dolmuşlara biniyor Ağrı halkı belediyeyi bekliyor

İsim yok
İsim yok - 4 yıl Önce

Sıkıntı yok isterse çekilsinler

....
.... - 4 yıl Önce

Turuncu otobüslere son

NECMETTİN polat
NECMETTİN polat - 4 yıl Önce

Savcı sayan adaletten nasibini almamış haktan hukuktan yoksun kararlar almıştır

Erdem
Erdem - 4 yıl Önce

Sıkıntı yokmu. İnşaAllah sizde ekmeginizden olursunuz karaktersiz yöneticilerin adı taraftarlar i

Arif yılmaz
Arif yılmaz - 4 yıl Önce

Sonuna kadar sizleri destekliyoruz insan bitarafa güzellik yaparken diğer tarafı yok edemez

Hayata inat gülümse
Hayata inat gülümse - 4 yıl Önce

ulaşımı ulaştırma Bakanlığı yetkiyi Büyükşehir Belediyelere verildikten sonra şoför esnafıni mahvetti

Rodan
Rodan - 4 yıl Önce

Yıllarca istedikleri gibi at koşturdular 3 kuruş için taşla sopayla birbirlerine girdiler. Şimdi boykot zamanı.

SIRADAKİ HABER