Ağrı'da HDP ye 9 Tutuklama Kararı

Gözaltındaki HDP liler hakim karşısına çıktı 9 tutuklama

Ağrı'da HDP ye 9 Tutuklama Kararı

Geçtiğimiz günlerde eş zamanlı şafak operasyonu ile gözaltına alınan HDP liler hakim karşısına çıktı.

Patnos ta İlçe Jandarma Komutanlığı marifeti ile gerçekleştirilen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Sorgulamaları biten şahıslar bugün mahkemeye çıkarıldı.

Konuya ilişkin Ağrı Valiliği bir basın bildirisi yayımladı.Valilik bildiride şu ifadelere yer verdi ;

Ağrı ili Patnos ilçesinde, PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen (12) şüpheli şahsa yönelik olarak, İl Jandarma Komutanlığımız ttarafından 06 Eylül 2019 günü icra edilen operasyon ile  (10) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda suça konu çeşitli silah ve malzeme ele geçirilmiştir.

 Gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen söz konusu sanıklardan, aralarında Patnos eski HDP ilçe Teşkilatı Başkanı’nın da yer aldığı (9) sanık tutuklanmış, (1) sanık adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, firar durumundaki (2) sanık hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştır .

 Ağrı ili bölgesinde bulunan teröristler ile, bu teröristlere yardım ve yataklık yapan işbirlikçi şahıslara yönelik yürütülen operasyonlar, artan kararlılıkla, aralıksız devam etmektedir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
9 hdpliye değil
9 hdpliye değil - 5 yıl Önce

9 HDP liye değil 9 vatan hainine tutuklama yazsan çok diye otururdu bizim ülkemizde kürt sorunu yok kürt türk kardeştir ancak bizim ülkemizde ermeni sorunu var oda belli zaten

SIRADAKİ HABER