Ağrı da Kış Üşütmüyor,Kardeşlik Isıtıyor

Ağrı da bu ay 750 çocuk kışlık giyime ulaştı.

Ağrı da Kış Üşütmüyor,Kardeşlik Isıtıyor

AĞRI İHH ÇOCUKLARI SEVİNDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Ağrı İHH, soğuk kış günlerinde “Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır” sloganıyla bu ay 750’den fazla yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet, yardımı yapacak.
Geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt’ta 228 çocuğa kışlık kıyafet yardımında bulunan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği dün de Ağrı merkezde 200 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet yardımında bulundu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ağrı İHH başkanı Kerem Engin: “Dünyada yardım bekleyen 400 milyon yetim var. İHH, olarak sürdürmüş olduğumuz Yetim Sponsorluk Sistemi sayesinde hayırseverlerin desteğiyle 51 ülkede 104 binden fazla yetime düzenli destek veriyoruz. Bu çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarını giderebilmek için çalışıyoruz.
Ağrı İHH olarak il genelinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimize düzenli ve dönemsel yardımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu yıl özellikle pandeminin de etkisiyle insanların ihtiyaçlarının daha fazla hissedilir derecede arttığını gördük bu yüzden Ağrı İHH yönetimi olarak bu yıl yapmayı düşündüğümüz kış yardımı kampanyamıza “Kış Üşütür Kardeşlik Isıtır” ismini verme kararı aldık. Amacımız hem bu zorlu salgın sürecinde hem de kışın dezavantajlı etkisi karşısında top yekun bir kardeşlik seferberliği yapmaktır. Zira ancak sıkıntılarımızı paylaşma ve dayanışma sonucu hafifletebiliriz. Hamdolsun bu konuda İnegöl İHH İnsani Yardım derneğimizin çok anlamlı ve değerli bir katkısı oldu bizlere. İnegöl’den Ağrıya bir kardeşlik köprüsü kurdular. Yaptığımız istişareler sonucu İnegöl İHH 600 çocuğumuzu kardeşlikleri ile ısıtma kararı aldılar. Bizde yaptığımız çağrılar sonucu il içinde ve dışında esnaflarımız ve hayırseverlerin desteğiyle 150 den fazla çocuğumuza kışlık kıyafet sözü aldık.
Bunun üzerine geçen hafta Doğubayazıt’ta 228 çocuğumuza kışlık kıyafet yardımında bulunarak kampanyamızı başlatmıştık. Dün itibariyle de çalışmamızın Ağrı Merkezde yapılacak kısmını gerçekleştirdik. Hanım kolları birimimiz tarafından tespitli yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz tek, tek arandı giyim mağazasının durumu ve pandemi kuralları göz önünde bulundurularak aileler mağazaya davet edildi çocuklar kışlık kıyafetlerini seçerek aldılar. Taşlıçay ve Diyadin ilçelerimizdeki çocuklarımız için de gönüllülerimiz tarafından kışlık kıyafetleri hazırlanıp paketlendi.
İnşallah önümüzdeki hafta Patnos ve Eleşkirt ilçelerimizde giyim çalışmamız olacak. Ay sonuna kadar il genelinde 750’den fazla çocuğumuzu kardeşliğimizle sevindirmeyi hedefliyoruz. Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu zorlu kış aylarında etraflarında bulunan ihtiyaç sahibi insanlara yönelik çok daha fazla hassasiyet içinde olmalarını talep ediyoruz diyen Engin daha sonra şöyle devam etti: “ Bizler kendisi de yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz. Yetimler bizlere peygamberin emanetidirler. Onlara sahip çıkmak, en güzel şekilde geliştirmek, sorunları çözebilmek hem insani hem de İslami görevimizdir. O yüzden bizler İHH olarak “Yetim Gülerse Dünya Güler” diyoruz. Dolayısıyla her birimiz imkanları dahilinde ihtiyaç sahibi insanlara mutlaka destek olmalı ve sahip çıkmalıyız. Bu noktada soğukların başladığı bu günlerde İnegöl İHH İnsani Yardım Derneğimizin ve bizlere ulaşan hayırseverlerin yaptığı bu kıymetli destekler çok makbul oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

banner47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Raki
Raki - 3 yıl Önce

İhh gönüllülerine bak sana da hayır için bedava gönüllüler çalışıyor sanıyorlar her bir ihh çalışan ayda en az 3 4 bin maaş koparıyor aynı kızılay gönüllüleri gibi

SIRADAKİ HABER