Ağrı da Kursiyerler Belgelerini Aldı

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salgın döneminde de kurslarını aralıksız sürdürüyor

Ağrı da Kursiyerler Belgelerini Aldı

AĞRI’DA GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ. 
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi amacıyla, 02-06 Kasım 2020 tarihlerinde Kontrol Görevlisi Eğitimi düzenledi. Eğitim Tarım ve Orman Bakanlığınca İstanbul’dan görevlendirilen eğitmen gıda yüksek mühendisi Filiz GÜR tarafından verildi. İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Kenan ENGİN programda yaptığı açılış konuşmasında " Gıda güvenliği insan sağlığı açısından en hassas konulardan biridir. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde güvenilir gıdanın ve hijyenin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Büyük özveri ve sıklıkla devam eden denetimlerimizin, belgelerini alan kursiyerlerimizin de katılımıyla daha kapsamlı ve etkin bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Kontrol görevlisi, kanunla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde, kanunda öngörülen idari yaptırımları uygulamaya yetkilidir. Sahada görev alırken denetim yapmanın sadece ceza kesmek olmadığını göreceksiniz. Aynı zamanda eğiterek, öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirecek, işletmelerimizin asgari hijyen şartlarını sağlamada en büyük etken olacaksınız. " ifadelerini kullandı. 
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan il ve ilçe müdürlüklerinde görevli gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan 20 kursiyere tamamladıkları eğitim sonucunda katılım belgeleri İl Müdürümüz Sayın Kenan ENGİN tarafından verildi. Düzenlenen eğitimde 5996 Sayılı 
Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu başta olmak üzere, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda işletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Türk Gıda Kodeksi, Numune Alma Usul ve Esasları gibi birçok yönetmelik ve prosedür ile Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi hakkında bilgi verildi.

banner47

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER