Ağrı da Torpil İddiası Mahkemelik Oldu

Ağrı da torpil iddiası mahkemeye taşındı.

Ağrı da Torpil İddiası Mahkemelik Oldu

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğün de Skandal Atamalar

Haksız,hukuksuz,yolsuz,usulsüz ve asılsız uygulamaların alenileştiği Ağrı da hakları gasp edilen adaylar hak arayışlarını Mahkemede sürdürecekler.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan personel alımı mülakatının ardından askıya çıkarılan liste sonrasında yaşanan itirazlar sonucu değişti.

1. listede asıl olarak açıklanan adaylar 2. listede kendilerini yedekte görünce neye uğradıklarını şaşırdılar.

İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvuran adaylar1. listenin nihai liste olmadığı itirazların değerlendirileceği güvenlik soruşturmaları sonrası açıklanacak olan listenin sonuç listesi olduğu gerekçeli cevap aldılar.

İl sağlık müdürlüğünün güvenlik soruşturması gerekçesinin bahaneden ibaret olduğu aynı isimlerin sadece listede yer değiştirdiğinin görüldüğü listede asıl usulsüzlük komisyonda yapıldı.

İlk mülakatı gerçekleştiren komisyon değiştirilerek 2. komisyonun tamamen farklı isimlerden oluşturulduğu görüldü.

banner47
2 mülakat komisyonuna sadece itiraz eden adaylar davet edildi.

1. listede asıl olarak kazanan adaylar bu kendilerini görmeyen komisyon tarafından elendi.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Ağrı Barosu başkanı Salih Aydın uygulamanın usulsüz olduğu ve oluşturulan 2. komisyonun adayları görmeden elediğini bunun da mülakatın ruhuna ters olduğunu söyledi.

Yine hukuk çevreleri yaşanan haksız durumu ’ görevi kötüye kullanmak’’ olarak yorumladılar.

Sağlık camiasının da uygulamanın yanlış olduğunun altını çizerek 2. komisyonun görmediği adaylara ilişkin hangi kriterlere dayanarak elemeyi gerçekleştirdiğini anlayamadıklarını ifade ettiler.

Mağdur adaylar Ağrı Valiliğine yaptıkları başvurudan da sonuç alamayınca Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Adaylar aynı zamanda bölge idare mahkemesine de yürütmeyi durdurma başvurusu yaptılar.

Şimdi bu keyfi ve hukuksuz uygulamanın nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken Ağrı da kadroların para karşılığında satıldığı iddialarıda gündemden düşmüyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 13:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
AĞRILI
AĞRILI - 4 yıl Önce

Temizlikçi alsalar ne olacak hastane pislik içinde temizlikçiler masa başında oturuyor sorumlular idare hastaneyi temizletemiyor onun yerine bugün üniversite öğrencileri geldi hastaneyi temizledi gidin hastanenin pisliğini görün ondan sonra konuşsunlar

Ağrılı
Ağrılı - 4 yıl Önce

Ondan sonra neden Ağrı gelişmiyor

SAĞLIKÇI
SAĞLIKÇI - 4 yıl Önce

AĞRI DEVLET HASTANESİNDE RÖNTGENDE ÇALIŞAN ASİYE BAYAR AYDA 3000 BİN TL NÖBET YAZIYOR KENDİSİNE VE KOCASI RÖNTGEN TEKNİSYENLERİNİ TEHDİT EDİYOR ALSANA YOLSUZLUK BURDA EL AT BAŞHEKİM VE SAĞLIK MÜDÜRÜ DİĞER RÖNGEN TEKNİSYENLERİ İSE NÖBET ALAMIYOR HEPSİ ŞİKAYETÇİ

Fehmi akbulut
Fehmi akbulut - 4 yıl Önce

Asilsiz bir iftiradan ote birsey degil, bir deli kuyuya tas atmis

Muhammet yıldız
Muhammet yıldız - 4 yıl Önce

Ekrem Çelebi ile işkur müdürü kıyas ve hastane temizlik şirketi sorumlusu gıyasettin musaoğlu ile müd yard Fehmi akbulut varsa doğaldır geçen 4 yıl önce kendi gözlerim ile şahid oldum aldıkları pers başına zarf içerisinde 15 bin TL verilip kadroya dahil edildiler

mehmet metin
mehmet metin - 4 yıl Önce

Domuz eti yeseydiniz daha iyiydi kul hakkı yediniz sözde müslüman bence süslüman dindar bence dinidar

SIRADAKİ HABER