Ağrı da Uyuma Projesi Başladı

Ağrı Valiliği UYUMA projesinin etkin hale getirildiğini duyurdu

Ağrı da Uyuma Projesi Başladı

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada UYUMA Projesine ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi;

   Uyuşturucu ile etkin mücadele edebilmek için kolluk görevlilerinin suç ile mücadelesi kadar, vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçlendirilmesi hayati öneme sahiptir. Bu sebeple Emniyet Genel Müdürlüğünün tamamen yerli ve milli imkanlar ile gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazasından ücretsiz olarak temin edilebilecek olan yazılım, UYUMA projesi aktif hale getirilmiştir. 

              UYUMA projesi teknolojik imkanlar aracılıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığı oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı uluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. UYUMA Projesi ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanması hedeflenmiştir.

              UYUMA uygulamasını akıllı telefonlarına indiren vatandaşlarımız kişisel bilgilerini telefona kayıt ettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini Polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamada bulunan butona basarak ihbarda bulunacak, sisteme konum bilgisi ile düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecektir.

              UYUMA uygulamasının önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmemesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü şahıslar tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

banner47
              Aşağıdaki linklerden program temin edilebilecektir

.

              https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.uyuma

              https://itunes.apple.com/tr/app/uyuma/id1434800146?=tr&mt=8

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER