Ağrı da Yeni Bir İş İmkanı

Ağrı da 2700 liraya kadar harçlıklı meslek edinme kursu açılacak

Ağrı da Yeni Bir İş İmkanı

Kariyer İş İlanları sitesi İşkur'un meslek edindirme kurslarına ilişkin bir haber paylaştı.

Kariyer İş İlanları sitesinin haberine göre kurs Ağrı'nın da içinde bulunduğu 17 şehirde hayata geçirilecek.

Haberin tamamı şu şekilde ;

İŞKUR MEK 17 şehre 2700 TL ödeme ile kurs başvuruları başladı. İŞKUR başvuruları nasıl ve hangi şartlarda yapılacağı açıklandı. İŞKUR iş başvurusu yapacaklar bu 17 şehirde çalışacak. Başvuru yapacaklar için link adresi sayfa sonunda verildi.
Malatya, Adana, Manisa, Kahramanmaraş, Kütahya, Siirt, Mardin, Balıkesir, Iğdır, Kars, Adıyaman, Zonguldak, Erzurum, Osmaniye, Ağrı, Afyonkarahisar ve İstanbul şehirleri alımı yapacak.
Mesleki eğitim kursları; günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk saat düzenlenmektedir.

Mesleki eğitim kurslarının toplam süresi yüz altmış fiili günü geçmemektedir. Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden; Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi, Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi, İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi yapılır.
İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi, Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi, Genel sağlık sigortası primi, İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır.
Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlardan herhangi bir ücret kesinlikle alınmamakta olup, yukarıda belirtilen ve mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlara kurs sonunda Kurs Bitirme Sertifikası verilmektedir.
İŞKUR MEK başvuru şartları
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak, Emekli olmamak, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Önce siyasiler kendi adamlarını listeye koyar sonra iskur a gönderir sıkıysa müdür kıyas efendi listeyi kabul etmesin sonra gariban halk iskur a gider gelir azarlanir listedekilerde her zamanki gibi paşa paşa maaşlarını alırlar sonra efendim biz kul hakkı yemeyiz az kaldi ilk seçimde abbas yolcu dur

SIRADAKİ HABER