AĞRI İHH’DAN 750 ÇOCUĞA KIŞLIK GİYİM YARDIMI

AĞRI İHH’DAN 750 ÇOCUĞA KIŞLIK GİYİM YARDIMI

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği tarafından yaklaşan kış mevsimi öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere kışlık kıyafet yardımı yapıldı.
Şehirde yaşayan tespitli yetim ve ihtiyaç sahibi iki yüze yakın ailenin, 750 çocuğuna içerisinde bot, mont, atkı bere ve kışlık kıyafetlerin olduğu bir yardım yapıldı. Virüs salgınına karşı aileler teker, teker aranıp ayrı, ayrı saatlerde dernek binasına davet edildi. Belirlenen gün ve saatlerde dernek binasına gelen aileler ihtiyaç duydukları giyecekleri kendileri seçerek aldılar.


Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem de Dünyada mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara her zaman yardım etmeye çalıştıklarını dile getirdi.  Vakıf olarak “iyilik her zaman her yerde” sloganıyla mağdur ve muhtaç insanlar için üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Engin; 2020 kış yardımı projesi kapsamında Ağrı'da 3750 adet parçadan oluşan kışlık kıyafet malzemesini dağıttıklarını belirtti. Engin, Ağrı İHH olarak her yıl düzenli ve dönemsel olarak yaptığımız yardımlar devam ediyor. Özellikle salgın sürecinde ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yardımları arttırma gayreti içindeyiz. Malum şehrimizde kış hem daha uzun hem de daha ağır şartlarda geçiyor bu yüzden gerek İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezimiz gerekse de ASKON  Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin bize göndermiş olduğu malzemeleri kış kampanyası kapsamında, ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere ulaştırdık” diye ifade etti.


Engin, Hem Dünya hem de Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bizler bu zorlu süreci daha fazla yardımlaşma ve dayanışma ile atlatabileceğimize inanıyoruz. O yüzden Ağrı İHH bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Özellikle kışın soğuk yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde akrabalarımız ve komşularımızdan başlayarak tanıdığımız bildiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çok daha fazla dikkatli ve duyarlı olalım. Ağrı halkı cömerttir, misafirperverdir her kes yanı başında bulunan ihtiyaç sahiplerine kol kanat germelidir. Gelin her birimiz bu kışı kendimiz ve çevremiz için bir “Toplumsal Yardımlaşma Mevsimi” olarak ilan edelim. Kimin elinden ne geliyorsa kimin imkanı ne kadar yapabilmeye elveriyorsa mutlaka bir şeyler yapalım. Hem Covid salgınından dolayı oluşan sıkıntılar hem de kış aylarının getirdiği dezavantajlar karşısında daha çok kenetlenelim. 


İmkanı olan Ağrılı hayırsever kardeşlerimiz bu süreçte yardımlarını İHH olarak bizlerin aracılığıyla ulaştırabilirler. Ayrıca yardımları kendi elleriyle ulaştırmak isteyen bağışçılar da ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaları için yardımcı olabiliriz. Yeter ki, bu kış aylarında birkaç ailemizin sıkıntılarını giderebilelim, diyen Engin,Son olarak bu yardımların bize ulaşmasına vesile olan İHH İnsani Yardım Vakfı, ASKON  Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ve tüm hayırseverlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz,dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER