Ağrı İl Tarım da Yolsuzluk İddiası

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü usulsüz yöntemlerle alım yaptı

Ağrı İl Tarım da Yolsuzluk İddiası

Ağrı İl Tarım Müdürlüğün de Yolsuzluk İddiası

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü Kamu ihale alımlarını düzenleyen Kamu İhale Kurumu'nun alım esaslarına aykırı bir yöntemle üreticiden almadığı fidanları üreticiden almış gibi işlem yaptığı yine bu kapsamda üreticiden 7 liraya mal edeceği fidanları uygunsuz bir yöntemle 14,50 liraya satınaldığı ,maliyeti 1200 ile 1500 lira arasında olan kurulumu da 4500 liraya malettiği iddia ediliyor.

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü tarafından sürdürülen meyve bahçeleri projesi kapsamında yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor.

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü daha önce küpe satışına ilişkin yolsuzluk iddiaları ile de gündeme gelmişti, yine toplulaştırma çalışmalarında da uzun bir süre gündemde kalan İl Tarım Müdürlüğü bu kez meyve bahçesi projesi ile gündeme oturdu.

Haber merkezimize ulaşan bilgiler ışığında iddialar şu başlıklar altında toplanıyor.

1- Meyve fidanları tarım kredi kooperatifi tarafından üretilen bir mal olmadığı halde neden ihalesiz tarım kredi kooperatifinden alındı?

2- Fiyat araştırması yapıldı mı?

3- Aynı özellikteki fidanlar tanesi 7 lira civarı bir ücretle alınabildiği halde neden 14,5 liraya alındı?

4-Sarı etiketli fidanlar Mavi etiketli gösterilerek teşvikten hak edilmeyen destek alındımı.

5- Bu proje kapsamında alınan meyve fidanları tarım kredi kooperatifi aracılığıyla hangi firma veya şahıslardan alınmıştır?

6- Kurulumu 1200-1500 lira arasında olan bir bahçenin kurulumu için alınan 4.500 lira işçilik gideri neye göre belirlenmiştir? Çiftçilerin ve teknik personelin birçok işi yaptığı iddia ediliyorsa bu ücret neden verildi?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakikat Ehli
Hakikat Ehli - 5 yıl Önce

İşiniz gücünüz yalan dolan.. Asparagas haberlerle sükse yapmaya çalışıyorsunuz ama Tarım il müdüründen ne istiyorsunuz onu anlamadım.. yerine birini mi getirmeye çalışıyorsunuz? inşAllah tarım müdürü gitmez bence çok iyi hizmet ediyor

MYK
MYK - 5 yıl Önce

Il tarim müdürlüğünde idari bir reforma ihtiyac olduğu belli. Bu yolsuzluk haberine vali bey sessiz kalmayacaktır. vali beyin prestiji kamu kurumlarındaki şaibelerle her geçen gün zedelenmektedir. Muhtemelen vali bey bunun farkındadır.

ne yaparsın
ne yaparsın - 5 yıl Önce

Ne yaparsın Ağrı Devlet hastanesindeki yapılan yolsuzlukların bile soruşturma sonucu üç yıldan fazladır çıkmadığına göre orada öyle kapanır gider

Selami
Selami - 5 yıl Önce

Kurumlarda daha ne yolsuzluklar var,arada boylelerini cikariyorlarki digerleri ortaya cikmasin

vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

tarım il müdürü ağrı IHH şube başkanı durum ortada biri malı dinlenerek diğeri usulsüz alımlarla götürüyor hani müslüm KUL hakkı yemezdi

Murat
Murat @vatandaş - 5 yıl Önce

Ey iman edenler size bir fasık(yoldan çıkmış) biri bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırmadan yargıda bulunmayın. Hucurat 6

Reis
Reis - 5 yıl Önce

Tepeden tırnağa adrenalinsin. Calismalarinda basarilar dilerim.

SIRADAKİ HABER