Ağrı Milli Eğitimde Skandal Sürgün

Hamur YİBO da yolsuzluğun üzerine giden öğretmene sürgün

Ağrı Milli Eğitimde Skandal Sürgün

Usulsüzlüğü ortaya çıkaran öğretmene sürgün.

Ağrı’nın Hamur İlçesi Yatılı İlk Öğretim Bölge okulunda devam etmeyen öğrencilerinde devam ettiği gösterilerek oluşturulan bütçe ilansız ihaleler yolu ile peşkeş çekildiği iddia edildi.

İddialara göre yaklaşık 250 öğrencisi bulunan Hamur YİBO da kayıtlarda 563 öğrencinin devam ettiği gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığından 563 öğrenci ödeneği tahsis edilmesi sağlandı.

Devam etmeyen öğrenci sayısının ihtiyaçları içinde ilansız ihale yapılan okulda aynı zamanda hayali alımlar yapıldı.

Hayali alımın yapıldığı bir ihale kabul komisyonuna takıldı.

Alınmayan malzeme için kabul komisyonu üyelerine baskı yapılarak imza atmaları istendi.

Duruma itiraz eden bir öğretmen üyenin imza atmaması üzerine komisyondan çıkarılması sonrası,komisyondan çıkarılan öğretmen durumu itiraz ederek şikayette bulundu.

Usulsüzlük yapıldığı yönünde şikayette bulunan öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi için harekete geçildi.

Bunun üzerine öğretmen 19 Haziran tarihinde savcılığa dilekçe ile başvurarak Okul Müdürü Turgut Taka tarafından yapıldığı iddia edilen usulsüzlüğü yargıya taşıdı.

Üstü kapatılmaya çalışılan usulsüzlük iddiasına ilişkin yargı süreci devam ederken ,Hamur Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yolsuzluğu ortaya çıkaran öğretmene ilişkin görev yerinin değiştirilmesini istediğinde Ağrı   İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nasıl bir yola başvuracağı da merakla bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 5 yıl Önce

Senin atana dedene rahmet taner söylemez şu an bu bir örnektir. Daha bunu gibi saysak 10 nu bulur.gazeteci budur iste

Ağrı
Ağrı - 5 yıl Önce

Okul müdürleri istediğini yapıyor ve ses edenede bunlar oluyor hele birde müdür eğitimci kimliğe değilde sokak mantığıyla baskın çıkma özelliği içindeyse memleketimizdede korkudanmıdır nedir bunlar el üstünde tutulur ve biz son sıralardanda kurtulamıyoruz başarılı insanda bu mantıkla çıkmaz.

Murat
Murat - 5 yıl Önce

Adettendir hırsızlığı yolsuzluğu şerefsizliği yakalayanları sürgün etmek olayların üstünü kapatmaya çalışmak başına gelen biri olarak böyle bir uygulamaya inanırım

Adam
Adam - 5 yıl Önce

Bu dunyada namuslu olursan kaybedersin ama öbür tarafda daima kazanirsin heleki hamur gibi bi yerde boyle bir ogretmenin olmasi ne guzel

sürgün ye
sürgün ye - 5 yıl Önce

il milli eğitim müdürünü sürgün etsinler hiçmi yerli yok Allah aşkına bizdeki yabancı seviciliğini bi kenara bırakılım il milli eğitim müdürünüde yardımcılarınıda sürsünler bu ne

Doğan Kimsun
Doğan Kimsun - 5 yıl Önce

Taner reis başkan emin olki memet faruk bey o okulu law eder çünkü gerçekten mukemel bir insan randa rantcilara karsi mücadele eden bir insan umarım öğretmen gibide il milli eğitim müdürümüzude sürgün etmezler inş

Ömer Söylemez
Ömer Söylemez - 5 yıl Önce

Ben Ağrıda görev yaparken şoför okulu imtihanlarina itiraz edip sınav yerimi terkettim hiç bir uygulama yapamayan milli Eğitim müdürlüğü bir hafta sonra 17 baslik altinda sorusturma açtılar bana maaş kesme dahil herturlu cezayı verdiler. Pes etmedim .milli Eğitim müdürü ve şoför Okullarından sorumlu şube müdürü ne de ceza verdirdim benim cezayı benim öğretmen yaptıklarım verdi bana ama ben onlara bakanlıkça ceza verdirdim şoför okullarının gelen müfettişlere sıfır Doğan araba ile yolcu etmelerine rağmen. ..genç öğretmenler korkmasın baştaki haramilere boyun egmesin.
Öğretmen olduklarını unutmasınlar. ..

Faruk Şenses
Faruk Şenses - 5 yıl Önce

Taner , Sağlıkta yolsuzluğu bedava fazla mesai yi dile getirdik ali buluta ne oldu hiç bir şey


SIRADAKİ HABER