Ağrı Yerli İttifakta Kararlı

Ağrılılar seçimin kaderini adaylara bağladı.Partiler üstü ittifak dip dalgası ile geliyor.

Ağrı Yerli İttifakta Kararlı

Ağrı da yerli aday ittifakı

Yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesi Ağrı da 2009 a benzer bir süreç yaşıyor Ağrılılar kentte yaşayan, yerli adaylara teveccüh gösteriyor.

Ağrı 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Belediye Başkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumda.

Ak Parti’nin aday adaylığı başvuru sürecini başlatması ve hemen akabinde temayül yoklamasını yapması ile birlikte bu süreç daha da hızlanmışa benziyor.

Ağrılı seçmen bu kez partiler üstü bir kararla kentin anahtarlarını 5 yıllık süreç için teslim etmeye hazırlanıyor.

Parti taassubunun bir tarafa bırakıldığı seçimler olarak niteledikleri yerel seçimlerde adayın mutlak etkili olacağı kulislerde konuşulurken

Aday profilinin partiler arası geçişkenliği arttıracağı beklenen Ağrı da yerli aday ısrarı öne çıkarken 2009 ve 2014 yerel seçimlerine benzer bir psikolojinin hakim olduğu gözleniyor.

banner47
Hatırlanacağı üzere 2009 yerel seçimleri öncesi Ağrı Ak Parti İl Başkanlığı konresi yapılmış ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı olan Hasan Arslan kongrede kaybeden taraf olmuştu.Bu gelişmenin ardından Kongrenin galibi Kemal Yıldırım yaklaşık 2 aylık bir süre ilbaşkanlığı yaptıktan sonra görevden alınmış ve yerine Hasan Arslan il başkanı olarak atanmıştı.

Hasan Arslan İl Başkanlığını yürüttüğü Ak Parti’den 2009 yılında Belediye Başkan Adayı olmuştu.Hdp ve Ak Parti arasında geçmesi ve Ak Partinin açık ara alması beklenen seçimler Yıldırım’ın görevden alınması sebebi ile bir dayatma olarak lanse edilmiş ve yerel ittifakta Kemal Yıldırım Saadet Partisi adayı olarak meydanlara inmişti.

Ak Parti DBP ve Saadet Partisi arasında kıyasıya mücadelenin galibi Ak Parti olurken Saadet Partisi çatısı altında gerçekleşen yerli ittifaka karşı büyük oranda kan kaybetmişti.

Ak Parti Genel Merkezi 2014 yılında da aynı ısrarla Encümen listelerde değişikliğe gitmeyerek seçimi zora sokmuş hatasından vazgeçmemesi sonrası da başarılı işlere imza atan Hasan Arslan’a rağmen sandıktan çıkamamıştı. İtirazlar sonrası yenilenen seçimlerde ısrarında devam eden Ak Parti Ağrı ya çıkarma yapmış ve tüm bakanlarını göndermiş ,büyükşehir belediye başkanlarının Ağrıya yaklaşık 110 milyon liralık yatırım sözüne rağmen farkla kaybeden taraf olmuştu.

Ak Parti inadının bedelini 7 Haziran 2015 yılında 4 sıfırlık bir hezimetle ödemiş ve 1 Kasım erken seçimlerinden sadece 1 vekille çıkabilmişti.

Bugün kulislerin hafızalarında canlılığını koruduğu gözlenen hatalara Ak Parti’nin bir daha düşüp düşmeyeceği merakla beklenirken aksi bir kararda son şansını da harcayacağı dillendiriliyor.

Ak Parti için bıçak sırtı bir seçimin deneyimli İl Başkanı ve teşkilatı ile nasıl sonuçlanacağınada aday listesinin açıklanması sonrası değerlendireceğiz.

Hasılı Ağrı ne Millet İttifakı ne Cumhur İttifakına itibar etmek niyetinde değil.

Ağrı seçim sonuçları kentli ittifakın iradesinde şekillenecek

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER