Ağrılı Baba Osman Kaçmaz Oğlunun İstifasını İstedi

Baba istedi oğlu istifa etti.

Ağrılı Baba Osman Kaçmaz Oğlunun İstifasını İstedi

Ağrılı Eski Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz örnek teşkil eden uygulaması ile gündem oldu.

Kaçmaz yönetim kurulu başkanı olarak atandığı şirketin avukatlığını yapan oğlunun istifasını istedi.

Yeniçağ Gazetesi yaşananları okurlarına şu şekilde aktardı;

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Seğmenler Su Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı atanan eski hakim Osman Kaçmaz, “Baba-oğul aynı yerde olmaz” dedi ve kendisinden önce şirkette işe giren oğluna görevi bıraktırdı.

Belediyeler ve kamu kurumlarında gücü elde eden, oğlunu, kızını, eş dost, akrabasını işe yerleştirirken, Ankara'da sıra dışı bir olay yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Seğmenler Su Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen eski hakim Osman Kaçmaz, aynı şirkette çalışan oğlunu istifa ettirdi. Kaçmaz, “Baba ve oğlunun aynı yerde çalışması ve birinin öbürünün amiri konumunda bulunması uygun olmaz” diye konuştu. Kaçmaz, son kongrede İYİ Parti Genel İdare Kurulu'na seçilmişti.

SÖZLEŞMELİ AVUKAT OLDU

Kaçmaz, kendisinden önce şirkette işe girmesine rağmen, avukat oğlu Kenan Kaçmaz'ın istifasını istedi.

Görevinden ayrılan ve bir süre işsiz kalan Kenan Kaçmaz, daha sonra belediye şirketlerinden BELKO A.Ş'de sözleşmeli avukat olarak çalışmaya başladı. Osman Kaçmaz, belediye şirketinin başına geçen dönemdeki yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere getirilmiş ve ilk incelemede, 70 milyon liralık usulsüzlük tespit etmişti.

KAYIP TRİLYON DAVASI

Osman Kaçmaz, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi başkanıyken eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın da hapis cezasına mahkum olduğu “Kayıp trilyon” davasındaki takipsizlik kararını kaldırmış ve RP Genel Başkan yardımcısı olduğu dönemde şüpheliler arasında bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasını istemişti. Kaçmaz kararında, “Anayasa ve yasalarımızda herkesin yargılanması kuraldır. Dokunulmazlık ise istisna olup, bu kişiler yasalarda tek tek belirlenmiş ve bunların dışında hiç kimseye yargılanmama zırhı tanınmamıştır” demişti. Kararda, Anayasa'da Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlık kapsamında olduğuna ilişkin bir hüküm bulunmadığı da vurgulanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 17:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat AĞRI
Nihat AĞRI - 5 yıl Önce

Seninle gurur duyuyoruz Başkanım Yolun açık olsun Allah Yardımcın olsun

SIRADAKİ HABER