''Aziz Oruç'' Talimatı Dirayet Taşdemir'den

Ekelik ve Müftüoğlu'nun ifadeleri sızdı.Ekelik Taşdemir'i suçladı

''Aziz Oruç'' Talimatı Dirayet Taşdemir'den

CNN Türk' Azizi Oruç operasyonunun ifadelerini habere taşıdı.Gazetenin haberine göre;

İran'dan bir teröristin Türkiye'ye illegal yollarla giriş yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlatan Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu teröristin yerini tespit ederek takibe almıştı. Yapılan çalışma sonucu söz konusu terörist Ağrı yolu üzerinde kıskıvrak yakalanmış, teröristin yanında bulunan HDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Abdullah Ekelik de gözaltına alınmıştı. Hem Ekelik hem de aracı kullan şoförün ifadeleri çok çarpıcı bir bilgiyi ortaya çıkardı. HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in söz konusu teröristle ilgili bizzat talimat verdiği belirlendi.


 

İFADELERDE HDP'Lİ TAŞDEMİR'İN TALİMATINI ANLATTILAR


 

Teröristi güvenli yere götürmeye çalışırken yakalanan aracın sürücüsü Muhammed İkram Müftüoğlu, ifadesinde 11.12.2019 günü gece saat 02.00 sıralarında kızım Dijle beni arayarak, 'Aziz isminde bir gazeteci arkadaşım var' dedi. İran'dan Türkiye'ye illegal yollarla giriş yaptığını, yardımcı olmam gerektiğini söyledi. Ben de kendime ait araçla Aziz isimli şahsı beklediği yerden aldım. Doğubayazıt istikametine ilerledim, ilerlediğim esnada Abdullah isimli HDP ilçe başkanı beni aradı, kendisini de bulunduğu yerden almamı söyledi. Abdullah isimli şahsı bulunduğu yerden aldık. Abdullah isimli şahıs kendisini HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in arayarak Aziz isimli şahsa yardımcı olmasını söylediğini, bu yüzden geldiğini söyledi. HDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Abdullah Ekelik isimli şahıs bana kendisini oraya Dilan Dirayet Taşdemir isimli vekilin yardımcı olması için gönderdiğini söyledi.”

"HDP ilçe başkanı ile şahsı bulunduğu yerden aldık. Abdullah Ekelik, kendisini HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in arayarak Aziz isimli şahsa yardımcı olmasını söylediğini, bu yüzden geldiğini söyledi" dedi.

İlçe Başkanı Ekelik de ifadesinde, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir tarafından arandığını, teröriste yardımı etmesini istediğini kaydetti. Ekelik ifadesinde, "Ben bu şahsın terör örgütü mensubu veya terör örgütü mensubu ya da terör örgütüne müzahir bir şahıs olduğunu bilmiyordum. Bu şahsın Dilan Direyet Taşdemir tarafından gazeteci olduğu yönünde bilgi verildiğinden dolayı şahısla irtibat kurdum" dedi.

YAKALANAN TERÖRİSTİN 4 SUÇTAN ARAMA KAYDI VAR

Peki HDP'li vekilin yardım edilmesini istediği ve gazeteci olduğu iddia edilenAziz Oruç kim? Yakalanan Aziz Oruç'un 2009-2013 yılları arasında Denizli'de öğrenciyken PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, 2017'de terör örgütüne katıldığı ve 4 ayrı suçtan arama kaydının bulunduğu belirlendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
HDP
HDP - 4 yıl Önce

Halkların Demokratik Partisi – HDP

Aziz Oruç gazetecidir: İktidar medyasının yaptığı ahlaksızlıktır

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcümüz Ayşe Acar Başaran'ın açıklaması

Gazeteci Aziz Oruç ile HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek'in geçtiğimiz hafta gözaltına alınmasının ardından, iktidar medyası yeniden algı senaryolarını, partimize karşı kirli savaş yöntemlerini devreye koymaya başladı. İşletilen senaryo gereği önce İçişleri Bakanlığı, "terörist yakalandı" başlıklı haberi yandaş medyaya servis etti. Şimdi de yargı; Saray ve İçişleri Bakanlığının talimatlarını eksiksiz uyguluyor.

Gazeteci Aziz Oruç'u "terörist" ilan ederek talimatın ilk adımını hayata geçiren yandaş medya, Kadın Meclisi Sözcümüz ve Ağrı Milletvekilimiz Dilan Dirayet Taşdemir'i hedefe koydu. Gazeteci Oruç'un "terörist" olduğunu iddia eden bu akıl, Taşdemir'in bir teröristi koruduğu ve bu yönde talimat verdiği haberlerini servis etti.

Konunun aslı şudur: Aziz Oruç'un ailesi gece 03.00'de vekilimizi aramış ve Ermenistan tarafından sınır dışı edildiğini, ayakkabı ve montunun alındığını, yürüyerek Doğubayazıt ilçesine geldiğini ve donma tehlikesi geçirdiğini kendisine söylemiştir. Bunun üzerine vekilimiz ilçe eşbaşkanını arayarak, kendisini yönlendirmiştir.

Ayrıca haberde iddia edildiği gibi güvenli bir yere nakli söz konusu olmayıp, Aziz Oruç avukatıyla beraber Diyarbakır'da savcılığa gitmek üzere yola çıkmışken gözaltına alınmıştır.

Gerçekleri yansıtmayan saçmalıkları yazanların ne Türkiye gerçekliğinden ne meslek etiğinden ne gazetecilikten ne de HDP'den haberi vardır. Bu yalanları üreten "yaratıcı" zihinlere notumuz şudur:

1 - Aziz Oruç gazetecidir,
2 - Gazetecilik sizin yaptığınız gibi talimatla, masa başında hayal gücü sınırlarını zorlayacak metinler üreterek yapılmaz,
3 - HDP'de işler talimatla değil dayanışmayla, ortaklaşarak yürür,
4 - Dilan Dirayet Taşdemir milletvekilimizdir, yasal olmayan tek bir adımı olmamıştır,
5 - Yasal ve etik olmayan sizin yaptığınızdır. Yaptığınız kalemşörlüktür, insanların hayatlarıyla oynamaktır, yalan haber üretmektir.

Bu talimatları verenlerin amacı; kukla olarak kullandıkları medya organları aracılığıyla yargı kararlarına alt yapı oluşturmaktır. Bu algı operasyonlarını kayyım darbesine gerekçe yapılmak istenen Kulp'taki patlama sonrası yapılan ahlaksız yayınlardan biliyoruz. Bu algı operasyonlarını çözüm sürecini bitirmek için Ceylanpınar provokasyonu ve sonrasında yapılan haberlerden biliyoruz. Bütün bu yalanların da nasıl çürüdüğüne tarih şahittir.

İktidar bunu ilk kez yapmıyor. Ama şunu unutmasın ki tarih, gazete manşetlerinde, televizyon ekranlarında hedef gösterenleri değil, Ahmet Kaya'yı, Tahir Elçi'yi ve onlar gibi nice büyük değeri yazacak.

Dirayet Dilan Taşdemir -Ağrı Milletvekili
Dirayet Dilan Taşdemir -Ağrı Milletvekili - 4 yıl Önce

Tüm açıklamalarımıza ve açığa çıkan gerçekliklere rağmen günlerdir bu söylemlerinizde ısrar ediyorsunuz. Bu yaptığınızla hükümetin, İçişleri Bakanlığının gazetecilere, siyasetçilere, akademisyenlere, sanatçılara ve muhalif tüm kesimlere hayatı zindan eden politikaların bir parçası oluyorsunuz.
Gazetecilik suç değildir, bunu sizin de bilmeniz gerekir. Ve unutmayın bir gün hukuk, adalet herkese lazım olacak. O zaman bütün iftira yaftalama ve böyle manşetlere rağmen sizin de hakkınızı savunacağız.
https://ozgurmanset.net/olayin-detaylari-paylasildi-aziz-oruc-sinirda-olume-terk-edilmisti/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&fbclid=IwAR00QXG2vEbrl2ZVRA-caSKrYa2H86iYvsXCmUQvCHkA69u5cI5sdMmzcL4

https://www.hdp.org.tr/tr/basin/basin-aciklamalari/ne-gazetecilik-ne-de-siyaset-suctur/13809#.XfJ62wEE31k.twitter

SIRADAKİ HABER