Başkan Acar ; Kadınlarımız Kültür Elçimiz Olacak

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar çalışmalarımızı insan ve doğa odaklı sürdürerek kentin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız

Başkan Acar ; Kadınlarımız Kültür Elçimiz Olacak

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar basınla bir araya geldi çalışmalarını anlattı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar 21 Ekim Dünya Gazetciler günü münasebeti ile Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Konuşmasına kısa bir süre önce yaşamını yitiren gazeteci Cevdet Baycan’a rahmet dileyerek başlayan Acar ; 
"Basın Emekçileri, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Basın meslek ilkeleri doğrultusunda, görev ve sorumluluklarının bilincinde çalışan, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük özveri gösteren tüm gazetecilerin gününü kutluyorum dedi.
Acar sonrasında gazetecilerin kente ilişkin sorularını cevapladı.


Acar kentin sorunlarına çözüm üretirken ekolojik dengeyide gözetlediklerini ifade ederek.Üzülerek belitmeliyim ki Doğubayazıt temel  belediye hizmetlerini henüz alabilmiş değil bu nedenle kette alt,yapı yol ve sus sorunu için tüm imkanlarımızı seferber ederek çaılmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.


Altyapı sorunumuzun çözümünde büyük bir mesafe kaydettiğimizi ifade edebilirim ,yol çalışmalarında henüz istenen düzeye gelemememizin farklı etkenleri olduğuda halkımızın malumudur çalışmalarımızın tamamını sezou nihayetlendirdikten sonra sizler aracılığı ilede tüm kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz.Baştan da ifade ettiğim gibi biz çalışmalarımız da insan ve doğa gerçeğini göz ardı etmeden titiz bir uygulamayı hayata geçirmek sorumluluğu hissediyoruz.


Doğubayazıt’ın içme suyu sorununa yeni su kaynaklarını vatandaşlarımızın destek ve katkıları ile sonlandırma aşamasına geldik.
Karabulak Köyünde ki yeni su kaynaklarımızı isale hattımızı bitirerek kente ulaştırmayı başardık.
Bu çalışma ile  tükenmemiş bir yaşam ve kirletilmemiş bir doğayı yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için muhafaza etmeyi de amaçladık.


Bildiğiniz üzere Doğubayazıt’ın ana su kaynağı Balık Gölünden gelmekteydi.Bizler yeni su kaynaklarımızla Balık Gölünde yaşamın tükenmesi ve gölün kurumasını önlemek yolunda çabamızıda ortaya koyduk dedi.


Acar organik ürünler fuarın sorulması üzerinede;
tarladan sofraya üreticilerin ürünlerini pazarladıkları ve 15 gün süre ile açık olacak olan bu fuarla birlikte  insanlarımızın organik ürünlere erişmesinin yolunu açmakla birlikte bir kültür köprüsü oluşturmayı da hedefledik.


Bizler de bu örnek uygulamadan yola çıkarak 17 işletmenin faliyet  gösterdiği kadın emek pazarımızın farklı illerde benzer organizasyonlara dahlini ve bu yolla kadınlarımızın emeklerini pazarlayabilecekleri bir sahanın oluşumunu sağladık.


Bundan sonra Kadın emek çarşımızın emekçi kadınları ilki İzmir de olmak üzere birçok ilde ürünlerini pazarlamakla birlikte kültür elçilerimiz olarak Doğubayazıt’ımızın tanıtımınada katkı sağlamış olacaklar.

banner47

Bu çalışmaların sürdürülebilirliği için bir çok belediye ile de temaslarımızı sürdürüyoruz.Yine bu fuara yaptığımız yer tahsisi ile  bir çok engelli vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu metaryellerinde teminini sağlamış bulunuyoruz,diye konuştu.


Kentin birçok meselesinin konuşulduğu   kahvaltıya Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Doğan, Meclis Üyeleri Baran Karahan, Kemal Gültekin, Selahattin Savaş da katıldı.

Fotoğraf ;Yakup Özbay 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER