Böyle Rezillik Olmaz

Makamını saltanat kayığı zanneden Müdür Ağrılılardan özür dileyerek istifa etmelidir

Böyle Rezillik Olmaz

Daha dün Ağrı Valisi ile gerçekleştirdiğimiz programda gündeme gelen bir mevzuydu Nuh’un Gemisi müzesi

Bugün biraz kafa yorayım dediğim bir mesele haliyle

Aramızdaki adıyla Hz Googlede ciddi bir manada büyük nimet ama ben moral ararken edepsiz bir paylaşımın demoralize ruh haliyle oturdum yine klavyenin başına.

Meğer Iğdır İl Kültür Müdürlüğünü saltanak kayığına çevirmişlerde görmemişiz memleket meselesi adına ,utandım kendimden

Utandım bürokrasisinden ,siyaset kurumuna ,STKsından sokaktaki vatandaşına kadar Karaköse adına

Ağrı için çokta müstesna bir zaman dilimi olan kurtuluş haftamızda bu işgüzarlığı görmezden gelmek olmazdı .

Bu sebeple kısa bir süre önce görevlendirme ile Iğdır İl Kültür Müdürlüğüne atanan müdüre hanımın cüretine susmak ihanet olurdu memleket adına .

Tweet'te aynen şu yazıyordu "Hz.Nuh'un gemisinin oturduğu Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı dağının Iğdır il sınırları içerisinde olduğunu biliyor muydunuz? Bu yüzden tüm dünya Iğdır'lıdır."

Bilginin doğruluğu sıfır.

Devlet adabı sıfır

Popilizm ve  ukalalık zirve

Resmiyet ve ciddiyet Hak getire.

Makamını saltanat kayığı zanneden Ağrı Dağı yetmezmiş gibi Nuh’un gemisinin de Iğdır da olduğunu zanneden bu hanımefendiye iki kelam etmeden konuyu kapatmak olmazdı dedim

Derya Hanım tavrınız devlet idaresinde liyakat ve ciddiyetin ne kadar önemli olduğunun en güzel örneğini oluşturmuş durumda amma kötü örnek olmakta zirve yaptığınızı da resmetmek düştü bize.

Daha dün Ermenistan la Türkiye arasında yaşanan Ağrı Dağı meselesine tek kelime etmedğimnize şahit olmak üzücü ,öncelikle onu belirteyim de sonrasında Iğdır’la olan ilişkilerimizin zedelenmesi noktasına eğiliriz etraflıca.

Doğrusunu isterseniz iller idaresi kanununda bihaber ,anayasal suç işleme cüretindeki paylaşımınıza şahsi sayfanızdan cevap vermek durumunda olmazdım ama mevzu devlet kurumunun resmi adresi oluca bu cevabı hak ettiniz sanırım.

Kültürsüz kültür müdürünün, şahıs şirketi havasında yürüttüğü idareciliğini ilgililere havale etmek tabiki en doğrusu harekettir. Bu sebeple gerek Iğdır Valisini, gerekse Kültür Bakanlığını ilgili kurum müdürünü görevden el çektirmeye davet ediyorum.

Ağrılılar olarak, bürokratından siyasetçisine, sivil toplum kuruluşundan ,vatandaşına kadar hepimiz, birde bizim için müstesna bir süreç olan kurtuluş haftasında gerçekleşen bu devlet adabından uzak ve bir o kadar terbiyesiz paylaşıma tepki vermek durumunda olmalı ve kamuoyu oluşturmalıyız,

Bu sebeple müdüre hanımı edebe uygun hareket etmeye ,hak ihlali ve devlet edebi nedeni ile istifaya davet etmeliyiz.

Müdüre hanıma il idare kanununu hatırlatarak, sadece anlamaması, özür dilemesi ve istifasını bekliyor, aksi durumda Neriman Nerimanov'un Ali Haydar Karayev'e karşı kullandığı üslup ile cevap vereceğimizi hatırlatıyorum.

Şayet Nuh'un Gemisine yönelik bilmediği konular varsa, kendisini aydınlatacağımıza dairde şüphesi olmamasını ve elimizde yıllardır binbir emekle hazırlanmış yeterince kaynak mevcut olduğunu hatırlatıyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 21:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erşad başer
Erşad başer - 4 yıl Önce

İmza kampanyası başlatılmalı ve görevden el çektirilmesi sağlanmalı saygı ve selâmlar

miraç çelik
miraç çelik - 4 yıl Önce

akpariye yuhhh

SIRADAKİ HABER