Cesim Gökçe'den Sisteme Sitem

Gökçe Başkanlık Sisteminden pişman

Cesim Gökçe'den Sisteme Sitem

26.Dönem Ağrı Ak Parti Milletvekili Cesim Gökçe de Başkanlık sistemine eleştiride bulundu.

Ak Partide başkanlık sistemine itirazını yükselten isimler arasına 26. dönem Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe de katıldı.

Ak Partide 3 dönem milletvekilliği yapmış olan Manisa Eski Milletvekili Selçuk Özdağ’ın başlattığı başkanlık sistemine itiraz furyasına farklı bir bakış açısı ile Cesim Gökçe de katıldı.

Gökçe Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Başkanlık sisteminin Ak Parti ve Chp gibi büyük partilerin kendi siyaset geleneğini sürdürmesine engel teşkil ettiğine vurgu yaptı.

Gökçe Cumhurbaşkanlığına geçiş referandum süğrecinde sistemim koalisyonlara müsade etmeyeceği propagandasını yoğun şekilde kullanmıştı.Gelinen noktada Gökçe'nin paylaşımı pişmanlık olarak yorumlandı.

Gökçe paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Başkanlık sistemi, toplumsal temsil kabiliyeti büyük olan partileri daha küçük temsil oranına sahip partilere mahkum etti. AK PARTİ ve CHP nin klasik siyasetlerini sürdürme imkanı kalmadı. AK PARTİ, MHP nin milliyetçiliğine teslim oldu. Bu durum sistemden kaynaklanmaktadır.

Ne AK Partinin ittifak ettiği ülkücü milliyetçilik, nede CHP nin ittifak ettiği Ulusalcı- Kemalist-seküler milliyetçilik ve Kürt milliyetçiliği bu ülkeye hayır getirmez. Asıl sorun milliyetçiliğin dar ve ötekileştirici, faşizan ve yabancı düşmanlığına evrilme potansiyelidir.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 23:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halis Sönmez
Halis Sönmez - 5 yıl Önce

Vay be..Nereden nereye .Cesim Gökçe acaba,Aziz Nesin'in Zübük'ünü okudumu ?

kemal aslanbay
kemal aslanbay - 5 yıl Önce

bu ceset ne zaman dirildi de konuşmaya başladı, görevdeyken ağrıya tek bir çivi çakma varsa yoksa hastane civarındaki arazileri ortaklarına peşkeş çek, sonra vırr vırr konuş...

SIRADAKİ HABER