CHP Genel Merkezi Ağrı'yı Konuşuyor

CHP Ağrı İl Teşkilatı için değerlendirme yapıyor.

CHP Genel Merkezi Ağrı'yı Konuşuyor

CHP içinde Ağrı'nın da olduğu bir çok il teşkilatında yeniden yapılanmaya gidiyor.
"CHP’nin parti örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlığında yapılan çalışmanın temel eksenini partinin oy oranını artırmaya dönük örgütsel yapılanma oluşturuyor."açıklamasının ardından görüştüğümüz CHP Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan içinde Ağrının da yer aldığı doğu ve güneydoğu anadolu kentlerinde yeni bir çalışma stratejisi geliştirildiği bu çalışmalar sonucunda bazı il başkanlarının da görevden alınmasınında mümkün olduğunu ifade etti.
Aslan Ağrı'ya ilişkin  değerlendirmelerin de devam ettiğini ifade ederek sürecin henüz tamamlanmadığını ilerleyen günlerde CHP Ağrı İl Teşkilatına ilişkin bir strateji oluşturulmasına kesin gözüyle bakıldığı ve görevlerinin başında çalışmalara katkı sunduklarını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'nın açıklamaları ise şu şekildeydi;

banner47
Salıcı, başlattıkları çalışmanın oylarının düşük olduğu ancak artma kapasitesi olan Doğu ve Güneydoğu’daki 23 il ile CHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı diğer illeri (Aksaray, Bayburt, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Isparta ve Rize) kapsadığına işaret ediyor:

“İşte Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ortak havza. Bu 5 ilde bir çalışma yapmak lazım. Geri kalan 18 ilin ortak sorunları var, bu ortak sorunlara ortak beraber düşünebileceğimiz bir çalışmaya ihtiyaç var. Yani bütün il başkanlarının beraber düşünebileceği bir çalışmaya ihtiyaç var. Türkiye’nin ana sorunlarından biri olan Kürt sorununuyla ilgili yeni bir çıkış, arayış toplantıları değil bunlar. Bunlar bizim örgütsel kapasitemizi artıracak çalışmalar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER