Çiftçiler Üretiyor

Murat Tan yazdı ''çiftçiler Üretiyor''

Çiftçiler Üretiyor

Merhaba sevgili gönüldaşlar..

Öncelikle İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor,yaralılara ise sağlık ve şifa temenni ediyorum. Yurdum insanının zor günler geçirdiği bu süreçte hepimizin eskisinden daha fazla hassasiyet göstermesi ve kenetlenmesi kanaatini bir yurttaş olarak tüm benliğimde hissediyorum.

“Unutulmamalıdır ki, kışın sonu bahardır”
 
El ele verdiğimiz müddetçe bahsetmiş olduğum bahara ulaşmamız içten bile değil..

Şirin Tutak İlçemizin Alacahan Köyün’de 330 dekara sahip bir alana patates ekimi gerçekleştirdik. Ekim’in her safhasında emek,alınteri ve mahsül alımında ise mutluluk bizleri yalnız bırakmadı.

Bizleri yalnız bırakmayan sadece mutluluğumuz muydu? 

Hayır, aksine mutluluk paylaşıldıkça çoğalırdı oysaki..

Bu vesile ile mutluluğumuza bizzat dahil olan Ağrı İl Tarım Ve Orman Müdürü sayın Kenan Engin,İl Tarım şube müdürleri ve personelleri,Tutak İlçe Tarım Müdürü ve personelleri mutluluğumuza dahil oldular.

Patates Ekimi dışında gerçekleştirmiş olduğumuz; “Şeker Pancarı,Mercimek,Salçalık domates,Fasulye,Nohut ve Biber yine alınteri dökmüş olduğumuz ve hasatını kıvanç duyarak gerçekleştirdiğimiz bir başka ürünlerimiz.

banner47
Dedim ya mutluluk paylaşıldıkça çoğalır diye.. Bir de o mutluluğa kendini adamış birini gördüğünüz vakit,yaptığınız işe olan inancınız ve saygınız çok daha fazla kendini hissettiriyor.

Serhat şehrimiz için tarımsal anlamda bir şans olduğunu düşündüğüm İl Tarım Müdürümüz Kenan Engin’den bahsetmek istiyorum sizlere..

Tarlanın başında, tüm etiketlerinden sıyrılmış toprağa ve toprağın verdiklerine odaklı bir emek ve emekçi taraftarı olan müdürümüz var. Ekilen her tohumun mahsüle dönüştüğünü gördüğü her an yüzünde ki gülümsemenin emeğe yatkınlığına şahsım olarak şahit oldum. 

İl Müdürümüz ile gerçekleştirmiş olduğum söyleşide şu konulardan bahsetti bana;
“Bölge ekonomisinin bu tarz üretimler ile filizlenip hayat bulacağını, İlimizin topraklarının bizlere her şeyi verebileceğini ama bu süreçte her ne olursa olsun ekiminden hasatına kadar,emekçi kardeşlerimizin yanında olacağından bugün olduğu gibi diğer günlerde de çiftçi kardeşlerimizin mutluluğuna ortaklık etmek istediğini söyledi”..

Bu bir ekip işiydi biliyorum. Ama baş nereye isterse ayaklar da oraya doğru hareket edermiş vesselam..Kenan Müdür ekibi ile birlikte bu şehir için bir adanmışlık öyküsü yaratıyor ve yaratmaya da devam etmekte.. Bizlere düşen de şehrimizi dertleriyle dertlenecek,mutluluğuna ortaklık edecek yöneticileri desteklemek.

Şahsım ve emekçi kardeşlerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bürokrasi ve halk dayanışmasının uzun vade de şehrimize üst düzey kazanım sağlayacağına inanıyor, Güneşin balçıkla sıvanmayacağını yinelemek istiyorum.

Serhat Şehri ve Bürokrasi El ele..

Toprak Haysiyettir onu bilene
Toprak omurgadır onu hissedene 
Toprak inanıştır dileyene
Toprak benliktir görebilene

Ben Murat Tan.. Selam ve saygı ile.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER