Daş;Adalet İstedi

Yılmaz Daş hukuksuzluğa karşı savaş açtı

Daş;Adalet İstedi

Usta gazeteci Yılmaz Daş usulsüzlük iddiası ile yayımladığı haberden dolayı yaşadığı hukuksuzluğa isyan etti.

Daş ;hesabını soracağını deklara ettiği yazısında şu ifadelere yer verdi ;

Kamuoyunun yakından takip ettiği Patnos ilçesinde yaşanan yolsuzluk haberlerimiz sonrasında yaptığımız haberlerden rahatsızlık duyan Patnos Kaymakamı Ümit Altay web sitemiz hakkında suç duyurusunda bulunmuş, suç duyurusunda bulunduğu Patnos Sulh Ceza Hakimi ise hiç bir kanunda yer alamayan bir şekilde tam hukuksuzluk ilkesi çerçevesinde web sitemize erişim yasağı bıraktırmıştı.

Kaymakam Ümit Altay'ın avukatı aracılığı ile yaptığı başvuru  sonrasında yaşanan bu hukuksuzluk, suçu örtbas etme çabası dışında bir şey değildir. Kaymakamın ilçesinde yaşanan yolsuzlukların üzerine gittiğimiz için maalesef hukuksuz bir şekilde web sitemize erişim yasağı konuldu.

Erişim yasağına karşı Ağrı Sulh Ceza hakimliğine yaptığımız başvuru incelendi ve erişim yasağı aynı şekilde 24 saat içerisinde kaldırıldı.

Aristoteles bir kitabında derki "Devlet içerisinde bir sistem vardır. Bir idareci, kendi görev bölgesinde yaşanan bir yolsuzluk haberini örtbas etmeye çalışmaz. Ekmeğini yediği devletin çıkarlarını düşünerek bahse konu ihaleleri inceler ve kamuoyuna ihaleler ile ilgili bilgiler vermeye çalışır. Devlet aklı böyledir. Ama hırsızın aklı elbette ki farklı çalışır. Hırsız, kendisini ifşa etmeye çalışanları baskı altında tutmaya çalışarak, yaptığı yolsuzlukların kamuoyunda bilinmemesi için çabalar.  "

Sayın Patnos ilçe Kaymakamım!!!

Yanlış hesap Bağdattan dönebileceği gibi sizin hesabınızda Ağrı'dan döndü.

Önce avukatınız aracılığı ile rica minnet haberi kaldırrttınız, daha sonrasında ise gayri hukuki bir işleme başvurdunuz. Yolsuzluk iddialarını geçtim, bu sizin devlet adamlığınıza sığarmı? Devlet bir konuda rica etmişse, başka bir yol denermi?

Ey hakime hanım. Size gelen suç duyurusunu tam kanunsuz bir şekilde nasıl ve neden karara bağlayıp web sitemizi erişime kapatma kararını verdiniz.  Hiçmi ilgili kanun metnine bakmadınız?

Biz mücadelemizi size karşı hukuki anlamda kazandık. Yetermi? elbetteki yetmez. Şimdi sıra hukuğu işletme sırası bizde. Hakime hanımı HSK'ya, sizi İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külleiyesine şikayet için dosylarımı hazırladım. Yetermi? elbetteki hayır. Birde tazminat davası açıyorumPazartesi günü.

Hadi bakalım, hukuk kimin için var? Doğrunun yanında olanınmı? Güçlünün yanında olanınmı?

Bu arada mensubu olduğum Basın birliği başta olmak üzere basın kuruluşlarınıda açıklama yapmaya davet ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER