Deprem Uzmanından Ağrı İçin Ürperten Tahmin

Birçok depreme ilişkin yaptığı tahminlerle Türkiye de deprem biliminin önde gelen ismi olan Övün Ahmet Ercan Ağrı için korkutan bir tahminde bulundu.

Deprem Uzmanından Ağrı İçin Ürperten Tahmin

Türkiye de deprem tahminleri ile öne çıkan isim Övün Ahmet Ercan Hürriyet Gazetesindeki habere göre 100 yıl içinde Türkiyei ilgilendirebilecek bir çok şiddetli depreme ilişkin tahminlerini paylaştı.

İstanbul Depremi içinde daha önce 2045 yılını işarete ederek 5-10 yıllık bir sapmanın olabileceğine vurgu yapan Ercan İzmir depreminide bilmişti.

Övün Ahmet Ercan'ın Ağrı-Iğdır ve Çaldıran 'ın aynı fay hattı üzerinde oluşmasını beklediği depremin şiddetine ilişkin yaptığı tahmin ürperten bir sonuç olarak karşımıza çıktı.

Övün Ahmet Ercan'ın Hürriyet Gazetesine verdiği demeçten bazı bölümler şu şekilde;

Tüm Türkiye'de onlarca şehri ilgilendiren gelecek depremler haritasını çıkaran Prof. Ercan verdiği son dakika haberinde gelecek 100 yılda ülkemizde İzmir'in çok daha ilerisinde sarsıntıların yaşanacağını açıkladı. İşte Ercan'ın tespitleri sonrasında deprem beklenen noktalar ve şiddetleri.

Türkiye'nin deprem gerçeğine ilişkin kritik bir son dakika haberi geldi. Yaklaşık 10 yıldır Sisam yakınlarında büyük bir deprem olacağını (İzmir depremi) belirten ve depremden üç gün önce de bunu tekrarlayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bayraklı ve Bornova ağırlıklı yıkımın her şeye rağmen yine de ucuz atlatıldığını, Bu noktada yapılan en büyük hatanın Bayraklı bölgesindeki yanlış yapılaşma olduğunu söyledi ve Türkiye'yi hem mevcut durum için korkutacak hem de çok geç olmadan tedbir almak için zaman sağlayacak son dakika haberini verdi.

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tutarlı deprem tahminleriyle tanınıyor. İzmir'deki son depremi de 10 yıldır söylüyor. Hatta depremden 12 ve üç gün önce de uyarı yaptığını belirtiyor. Daha önce yine Foça-Karaburun-Midilli üçgeninde olacağını söylediği deprem 2017'de oldu. "O çok büyük bir deprem değildi. O dönem İzmir bir depremi hasarsız atlatarak güvenli bir alana girdi. Fakat son dönemde Sisam'ın üzerinde jeofizik bilgiler yığılmaya başlamıştı" diyor.

· Gemlik-İznik: 7.8

· Kuzey Marmara-İstanbul-Tekirdağ: 6.3-6.7 ve 7.2

· Mudanya-Manyas: 7.5

· Kocaeli-Adapazarı-Düzce-Bolu: 7.4

· Çankırı-Kastamonu: 6.9

· Amasya-Tokat: 7.2

· Erzincan-Tunceli: 7.5

banner47
· Erzurum-Kars-Ardahan: 7.3

· Ermenistan-Gürcistan: 7.2

· Bingöl-Muş: 6.9

· Ağrı-Iğdır-Çaldıran: 7.5

· Van-Erciş: 6.5

· Diyarbakır: 6.8

· Hakkâri-Şırnak-Yüksekova: 7.2

· Hatay-İskenderun: 7.2

· Osmaniye-Adana-İçel-Karataş: 6.3

· Kaş-Finike: 6.9

· Afyon-Beyşehir-Isparta-Burdur: 6.8

· Rodos-Fethiye: 7.2

· Gökova-Marmaris-Bodrum-Muğla: 7.1

· Bergama-Çandarlı-Dikili: 7.1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER