Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar İlklere Doymuyor

Türkiye de bir ilke imza atacak olan Doğubayazıt Belediyesine ilişkin vatandaş memnuniyeti her geçen gün artmaya devam ediyor

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar İlklere Doymuyor

Doğubayazıt Belediyesi Fırıncılar Sitesi için kolları sıvadı
Başarılı çalışmaları ile aleyhine oluşturulan havayı tersine döndüren Başkan Acar hizmetleri ile konuşulmaya devam ediyor.


Sahada yapılan çalışmalar sonrası öncelikli ihtiyaçları vatandaşlarla birlikte belirleyen Doğubayazıt Belediyesi projelendirme öncesi Başkan Yıldız Acar’ın ilgililerle yaptığı görüşmeler sonrası yol haritası oluşturuyor.


Hizmet noktasında vatandaşların ihtiyaçlarını önceleyen Doğubayazıt Belediyesi seçildiği günden sonra 2 inşaat sezonunu geride bırakan Başkan Yıldız Acar’ın projeleri ile bölgede örnek belediye olma yolunda ilerliyor.


Doğubayazıt’ın su sorununa neşter vurarak Doğubayazıt’ın  su sorununu 2050 yılına kadar  sonlandıran çalışması ile öne çıkan Acar ,yapımı devam eden toptancı hali ile de blgenin en büyük sitesini yaz aylarında hizmete açmayı hedefliyor.
Metruk binaların yıkılması ,yol genişletme ve parke taşı döşenmesinde kısa sürede büyük mesafe kat eden Doğubayazıt belediyesi vatandaşların sosyal yaşamına katkıda bulunmayı da sürdürüyor.


Başkan Yıldız Acar son olarak  Ruhsatsız Fırın İşletmelerinin yaşadığı mağduriyeti gidermek için unlu mamul işletme sahipleri ile bir araya gelen Acar oluşturulan ortak kararla Türkiye de bir ilke imza atmak için etüt çalışmalarının yapılması yönünde ilgili birimlere gerekli talimatı verdi.


Başkan Yıldız Acar Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili  yönetmenliğine göre bina altlarında faaliyet göstermesi yasak olan ve bu nedenle ruhsat alamayan fırıncıların sorununu çözmek ve faaliyetlerini yasal zemine oturmak için meslekle iştigal eden esnaflarla bir araya geldi.
 
Alınan bu toplantı ile bugüne dek  hiçbir yönetim tarafından çözüme kavuşturulmayan 37 işletmenin mağduriyetinin giderilmesi konusunda fikir alışverişinde  bulunuldu.

 

Toplantı sonrası açıklamalaada bulunan  Acar; " Bugün Fırıncı esnafımızla yapmış olduğumuz değerlendirmelerde kendilerine bu belirsizliğin ve hukuksuzluğun son bulması için belediyemiz tarafından  şehir dışında 37 modern tesisin inşa edilerek esnafımızın bu siteye de faaliyet göstermesini teklif ettik. Henüz hiçbir belediyenin cesaret edemediği bu uygulama ile kent merkezlerinde bina altlarında büyük yatırımlarla faaliyet gösteren ama ruhsat alamayan esnaflarımızın sorununu çözmeyi hedefledik.


Esnaflarımızın da olumlu yaklaştığı bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atmakla beraber başka belediyelerinde bu manada yolunu açacak öncü bir hizmetin ilk adımını atmış olacağız.
Göreve geldiğimiz ilk günde bugüne kadar Doğubayazıt’ın ve Doğubayazıtlının mağduriyetini gidermek yolunda attığımız adımlara bir yenisini daha ekleyerek aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürme yolundaki gayretimize çalışmalarımıza fikir katkısı sunan hemşerilerime teşekkür ediyor. Alınan kararın Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER