Erincik Sayan ve Ekibine Geçmişlerini Hatırlattı

Erincik ;Bizi en iyi bugün Ak Partide olan eski HDP ve CHP liler tanır

Erincik Sayan ve Ekibine Geçmişlerini Hatırlattı

DİSK Bölge Genel İş Ağrı İl Temsilcisi Ersin Erincik geçtiğimiz hafta Ağrı İl Belediye Meclis üyelerine yaptığı çağrı sonrasıBelediye Meclis üyelerince hazırlandığı iddia edilen basın açıklamasına sert tepki gösterdi.

Erincik encümenlerin içeriğini bilmediği bir metne imza attıklarını iddia ederek birebir görüşmelerde de bunu teyit ettiklerini söyledi .

Ericik’in açıklamaya cevabı çok sert oldu ,işte o basın açıklaması;

Ağrı Belediyesi Meclis Üyeleri adına 20.09.2019 tarihinde yerel basına verilen beyanatta, şahsıma ve sendika yönetimime yönelik bayağı, üslupsuz ve çirkince bir dille saldırıda bulunulmuştur.

Altına imza attırılan basın açıklamasından Ağrı’nın aile büyükleri ,kanaat önderleri ve Ağrı Belediye Meclis Üyeleri olarak bihaber olmaları, Ağrı Belediyesinin nasıl bir antidemokratik tutumla yönetildiğinin en bariz örneğidir.

Belediye Meclis üyelerinin bir önceki sözleşme sürecini ‘’Yerel Yönetimlerde’’ ihtisas sahibi bir isim olan Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban’la sürdürüldüğü ve İmza altına alındığı gerçeğinden bihaber olmaları da hicap vericidir.

Okumadığı metne imza atan encümenlerimizin yine okumadan savundukları, mevcut işverenle ortak hazırlanan taslağı okumaları halinde, bir önceki süreçte Ağrı Belediye Başkanlığını sürdüren Sayın Vali Süleyman Elban’la birlikte imza altına alınmış sözleşmeden çok daha düşük taleplerin olduğu gerçeği ile yüzleşeceklerdir.

Bizi kumpasla suçlayan açıklamanızdan çıkarılacak sonuç kamuoyunda şu şekilde okunmaktadır ‘’ya vali ihtisas alanı olan yerel yönetimlerden bihaberdir ya da kurumun ve dolaylı olarak milletin menfaatlerine aykırı bir sözleşmeye imza atmış ve belediye başkanı yetkilerini sendika yönetimine devretmiştir.”

Halen yürürlükte olan Sayın Valinin imzaladığı bu kadrolu işçi sözleşmesine dayanarak belediye başkanının hangi yetkilerini elinden alıp kullanmaktayız? Açıklasın.

Bu jakoben anlayışın Belediye Meclis üyelerine dayatmaları sonucu kaleme alınmış sözde açıklamanın aslında kimlerin egosunu tatmin amaçlı yayımlandığı da ortadadır.

Metinde ‘’Türkiye siyasetinde marka ‘’ olduğu vurgusu yapılan Sayın Belediye Başkanının bu kentte daha önce de adaylık süreçleri yaşamış ve bu vurguyu yapan ,bu metnin altında imzası bulunan, kişilerin farklı siyasi yelpazelerin çatısı altında yürüttüğü siyasetleri ile hüsrana uğratıldığını da hatırlatmak, bu üslupsuz tavır karşısında boynumuzun borcu olmuştur.

Tamamen konjonktür ve Cumhurbaşkanının siyasi cazibesine borçlu oldukları koltuklarında bir ‘’ağalık’’ sevdasının maşası pozisyonuna düşmüş tüm arkadaşlara hatırlatmak isteriz ki; bugün olduğu gibi bundan önceki belediye yönetimleri karşısında da emeğin ve alın terinin mücadelesinden asla ödün vermeyen DİSK, bu tarz üslupsuz açıklamalarla sinecek bir yapı değildir.

‘’Siyasi yapı tarafından dışlandığı ‘’ iması ile akıllarınca terörle iltisaklandırarak kara çalınmaya çalışılan mücadelemizin temsilcileri, dün de emeğin ve emekçinin mücadelesinde yamamaya çalıştıkları seleflerinin karşısında ,aynı kararlılıkla işçi haklarının mücadelesini vermiştir.

Bugün mevcut yapı çatısı altında bize kara çalmaya çalışanların bir önceki dönemde yine emek mücadelemizi bugün tabi oldukları erk’e (AKPARTİ)payanda olmakla suçlamışlardı.

DİSK olarak dün tüm siyasi yapıların karşısında, İşçinin yanında ,konuşlandığımız pozisyon, tüm siyasi yapılara eşit mesafede uzaklıktadır.

Bunu en iyi bu metnin altında bugün Ak Partili olarak imza atan 3 yıl öncesinin HDP lileri ve CHP lileri bilmektedir.

Sosyal medya hesabından panikle, akşam sözleşme tutanağını paylaşarak, sabahında ulusal bir gazeteye verdiği demeçte bunu yalanlayan belediye başkanının tutarsızlığı tüm kamuoyu ve işçi kardeşlerimiz tarafından da bilinmektedir.

Ağrı’yı bir korku sarmalında dilediği gibi yönetmek niyetinde olan bu tepeden inmeci yönetim anlayışının, emeği sömürmek cihetine DİSK olarak asla müsaade etmeyeceğimizi, buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Emek Mücadelemizde bizim için Hasan Arslan neyse Sırrı Sakık da odur, Sırrı Sakık neyse Savcı Sayan da odur. İşçi mücadelesi kimsenin yakasındaki rozete bağlı sürdürülemeyecek kadar kutsal bir mücadeledir.

Bu sebeple emeğin ve alın terinin yanındaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan etmek istiyoruz.

Ve bu çirkin metnin altında talimatla imzası bulunan tüm belediye meclis üyelerini bir kez daha samimiyete davet ediyoruz.

Şayet İşçi dostu bir tavrınız varsa kamuoyuna açıkladığınız zam oranını Yüksek Hakem Kuruluna gitmeden meclisinizde onaylama şansınız olduğunu hatırlatıyor ve içeriğini bilmediğiniz metinler yerine emeğin ve alın terinin haklı taleplerinin yer aldığı zam oranının altına, görevinizin bilincinde imza atmanızı beklediğimizi ifade ediyoruz.

Ağrı da siyasetin jakoben bir yönetim anlayışı ile içeriğini bilmeden altına imza attığınız metinlerle içine düşürüldüğü bu pespaye durumdan kurtulmasının da yine sizin boynunuzun borcu olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

DİSK’in bir siyasal boşluğun stepnesi kişilerin idare ettiği bir yapı olmaktan çok uzak, emeğin ve alın terinin mücadelesini kanları canları,pahasına sürdüren şahsiyetli duruşların örgütlü yapısı olduğu gerçeğine de vurgu yapmak istiyoruz.

Bilinmelidir ki, genel olarak DİSK ve sendika şubemiz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Tek amacı, kuruluş tarihinden bu yana işçi emekçinin hak ve hukukunu savunmak olduğu için bu çerçevede siyaset üretmeyen her siyasi parti ve siyasetçinin zaman zaman hedefi olabilmektedir.

Ve şunu da ifade etmek isteriz ki işverenin sevmediği ,hedefe koyduğu sendikacı işini en iyi yapan sendikacıdır.

Talimatla demeç veren meclis üyelerinin de vurguladığı gibi halihazırdaki yönetime karşı yaptığımız gibi, kendi selefleri olan bir önceki yönetime karşı da işçi haklarını savunduğumuz için tırnak içinde “yalnız” bırakıldık. Oysa bilinmelidir ki yalnız değiliz, arkamızda haklarını savunduğumuza gönülden inanmış baskı altında olan işçi vardır. Bu da amacımız için bize yeterlidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Savcı
Savcı - 5 yıl Önce

Agrida siyasilerden korkan biri mi var? Siyasetçi dedigin nedir? Savci sayan kimdir ki millet ondan korksun. Siyaseti bilmeyenler siyasetcilerden korkar sadece. Savci ona buna sen ocusun sen bucusun demekten baska hic birsey de yapamaz. Köy siyaseti yapiyor.

KAPAK OLMUŞ
KAPAK OLMUŞ - 5 yıl Önce

Ersin erincik herkesin kimliğini yüzüne çarpmış Akpartinin istila altında olduğunu net anlatmış ama heralde oda benim gibi Taner Söylemeze destek vermediği için pişmandır.Keşke seni dinleseydik taner başımıza bunların hiçbiri gelmezdi.

SIRADAKİ HABER