Hayati Aydemir İstemişti ''Ağrı'ya Müjdeli Haber''

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Hayati Aydemir'in hayali gerçek oldu.

Hayati Aydemir İstemişti ''Ağrı'ya Müjdeli Haber''

Bedelli Askerlik yasasının geçmesinin ardından dönemim Ağrı ESOB Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak Ağrı'ya pozitif ayrımcılık yapılması talebinde bulunan Ağrı Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Hayati Aydemir'in hayali gerçek oldu.

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adaylığının güçlü ismi Hayati Aydemir bedelli askerlik birliklerinin kurulacağı illerin görüşüldüğü dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak bedelli askerlik birliğinin Ağrı da kurulmasının ilin ekonomisine katkıda bulunacağına vurgu yapmış ve Ağrı'nın birlik kurulacak iller arasında yer almasını talep etmişti.

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hayati Aydemir çağrısında şu ifadelere yer vermişti;Ağrı Ekonomisi Hükümetimiz tarafından alınan tüm tedbirlere rağmen her geçen gün daha da kötüye gitmektedir ve bu da Ağr’yı Türkiye de en çok göç veren il sıralamasında maalesef zirveye taşımıştır. Son günlerde Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan ve meclisten çıkması beklenen bedelli askerliğin 25 günlük zorunlu eğitim birliği için uygun yerler aranmaktadır. Bu temel eğitim birliği için   için Ağrı’nın seçilmesi 17500 dolaylarında esnafımızın ağır iklim şartları arasında verdiği ayakta kalma mücadelesine can suyu olacak nitelikte bir önem arz etmektedir. Bu sebeple Bedelli Askerlik zorunlu eğitim kışlaları için en uygun bölgenin kadim kentimiz olduğunu düşünüyor bu kararın Ağrı'nın makus talihini değiştirecek bir adım olması umudu ile  Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bölgenin istisnai önem arz eden yapısınıda göz önünde bulundurarak bu kararı alırken Ağrı’ya pozitif ayırımcılık beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Ağrı Ekonomisine ve esnafına moral takviyesi yaparak bu uygulama ile göç’ün önünede geçebileceğimizi umut ediyor. Ağrı Valiliğimiz başta olmak üzere tüm meslek guruplarının siyasi teşekküllerin konuya hassasiyetle eğilmesini bekliyoruz ,dedi''

 Aydemir'in çağrısı Ağrı da yankı uyandırırken önceki gün açıklanan Bedelli Askerlik kuraları sonuçlarında Ağrı'nın da olduğu görüldü.

 Ağrı da Bedelli Askerlik Birliği için bir binanın hazır olduğu ve yeni bir bina için çalışmaların yapıldığı iddia edilirken kur'a sonucu Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına 2020 Ocak Celp Dönemine ait bir askerin bilgilerine de ulaşıldı.

Olayın duyulması üzerine görüştüğümüz Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Aydemir şunları söyledi;Öncelikle Askerlik vazifesi dışında tamamını Ömrümün tamamını Ağrı da geçirmiş ve bundan sonraki yaşamımıda Allah ömür verdikçe Ağrı da yaşamayı hedeflemiş bir kardeşiniz olarak bu sevindirici haberden dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek isterim.

Ağrı da 30yılı aşkın bir süre Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanlığı görevini yürüttüm ve bu süre zarfında Ağrı'ya neler katabiliriz,Ağrı'yı nasıl kalkındırabiliriz endişesi ile olumlu işler  yapma gayreti içinde oldum  ve şükürler olsun çoğu zamanda bu çabalarımız sonuç buldu.

Bugün farklı bir kulvarda bir yarışın içine girdik dün sürdürdüğümüz görevde taşıdığımız kaygıları yarın talip olduğumuz görevde sürdürmek amacındayız İnşallah gönüller yapmaya gelen bir şiarla bundan sonraki yaşamımızda da Ağrı için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğim bu minvalde  esnafımıza can suyu olacak Bedelli Askerlik Birliğinin Ağrı'ya kazandırılmasında emeği bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza,Milli Savunma Bakanımıza,Kuvvet Komutanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı arz ediyor Ağrımıza hayırlı olmasını Yüce Mevlamdan niyaz ediyorum''dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER