İzzet Altınmeşe Müzik Eğitimi

Türk Halk Müziği söyleyip bağlama çalan İzzet Altınmeşe, müzik eğitimine Adan Halk Eğitim Merkezi’nde başlamıştır.

İzzet Altınmeşe Müzik Eğitimi

İzzet Altınmeşe Müzik Eğitimi

Türk Halk Müziği söyleyip bağlama çalan İzzet Altınmeşe, müzik eğitimine Adan Halk Eğitim Merkezi’nde başlamıştır. 1963 yılında gittiği halk eğitim merkezinde Türk Halk Müziği, şan ve nota dersleri almıştır. Eğitimin ardından İzzet Altınmeşe şarkıları ve türkülerini sahnelerde söylemeye başladı. 1965 yılında ilk plak çalışmasını yapmıştır. Türküler, Anadolu’nun bağrından gelen duygular ve düşünceler olduğundan dolayı çok fazla beğenilmektedir.

Biraz Da Bana Gül Kader

banner47
2 yıllık askerlik arası veren İzzet Altınmeşe halk müziği çalışmalarına devam etmiştir. Söz ve müziği kendine ait olan Biraz da Bana Gül Kader adlı eseri ile ülke genelinde tanındı. sayısı oldukça fazladır. Yıllar içerisinde yaptığı albümleri arasında Ankara Radyosu Sanatçılık Sınavı’nı kazanarak Türk Halk Müziğinin ustaları ile çalışma fırsatı yakalamıştır.

Maden Dağı ile Gelen Şöhret

Sanatçıyı bugünlü şöhretine kavuşturan eser 1977 yılında derlediği Maden Dağı’dır. Esmerim türküsü ile 1978 yılının hit parçası olmuştur. İzzet Altınmeşe mp3 indir listelerinde Maden Dağı, Hele Yar Zalim Yar, Mavi Yazma ve Esmerim halen listelerin başında yer almaktadır. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

İzzet Altınmeşe, Türk Halk Müziği denilince ilk akla gelen sanatçılar arasında yer almaktadır. Mükemmel bir sese sahip olan İzzet Altınmeşe, tam anlamıyla yüreklere dokunan bir ses tonuna da sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER