Kamu Harcamalarından En Düşük Payı Ağrı Aldı

Ağrı da siyasetçilerin SMS yoluyla duyurduğu müjdelerin Hakkari'nin yarısı kadar etmediği Muhasebat genel Müdürlüğü tarafından ilan edildi.

Kamu Harcamalarından En Düşük Payı Ağrı Aldı

Ağrı da Siyasilerin boyası döküldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020 Eylül dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı.

Kamu harcamalarından en düşük payı Ağrının aldığı görüldü.

Ağrı'da bu yılın Ocak – Eylül döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 2,3 milyar TL oldu.

280.991 nüfuslu Hakkari de 2020 Ocak-Eylül dönemimde yapılan kamu yatrırımlarının değeri 3,6 milyar olurken kaynakların Hakkari’nin iki katı 537.093 nüfusa sahip Ağrı’ya 2,3 milyar olarak aktarıldığı görüldü.

Eğitim ,sağlık veyaşanılabilirlikte son sırada yer alan Ağrı’nın devlet kaynaklarından en az pay alan il olması dikkat çekti.

Bu rakamlar Ağrı’nın siyaset ve bürokraside sınıfta kaldığının en bariz örneği olarak tablolara yansıdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün paylaştığı veriler aynı zamanda sürekli olarak yatırım müjdesi SMS lerle siyasiler tarafından vatandaşının gözünün boyandığını da resmetti.

Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van’da 5,8 milyar, Erzurum’da 4,8 milyar, Elazığ’da 4.2 milyar, Malatya’da 3,6 milyar, Hakkari’de 3,6 milyar, Ağrı’da 2,3 milyar, Kars’ta 2,2 milyar, Bitlis’te 2,1 milyar, Bingöl’de 1,9 milyar, Muş‘ta 1,8 milyar, Tunceli’de 1,7 milyar, Erzincan’da 1.4 milyar, Iğdır’da 1,1 milyar, Ardahan’da 604.5 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Ekrem çelebi ağrıya tbmm evi kuracakmış şaka gibi millet evine ekmek götüremiyor işsiz aç perişan demek halktan kopmuşlar ama bugün seçim olsa yine oy verecek kişi sayısı kendisini tbmm gönderir yeterki makarna kömür versin

sordum
sordum - 3 yıl Önce

Yıllardır en büyü payı Ağrıya verdiler ne yaptılarki şimdi ne yapsınlar başka şehirlere gidin maşAllah hepsi güzelliğinden göz kamaştırıyor ilçeleride dahil bizim Ağrı köy ilçeleri de köy olmuş çok güzel olmuş

SIRADAKİ HABER