Kar'ın Ağrı'mız

Hüseyin Arslan'ın son yazısı Kar'ın Ağrı'mız

Kar'ın Ağrı'mız

Öyle bir memlekette dünyaya gelmişiz ki, düşündükçe çılgına dönersiniz.

Serhat Kalkınma Ajansı kapsamında, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Kars şehirlerini desteklemek için kurulan Serka'nın En az desteklediği il Ağrı.
Sodes, Kosgep gibi hibe destek kurumlarında da maalesef En fasif il Ağrı,

Sağlık Anlanında Erzuruma Bağlı il Ağrı,
Sanayii ve Organize Sanayii Alanında Iğdır, Van'a bağlı il Ağrı.
Kömür, Odun Yakıt alanında Karadenize Bağlı İl Ağrı,
Şeker fabrikası olduğu halde şekerini Van, Erzurum'dan temin eden il Ağrı,

Müthiş bir gölü (Saklı Cennet Balık Göl) olduğu halde kimsenin haberdar olmadığı yer Ağrı,
Giyim sektöründe bağlı olduğumuz da doğrudur.
Hatta tarım hayvancılık alanında da mahlesef Ardahan, Karsa bağlı il Ağrı,

Tüm bu talihsizliklerle savaştığımız, üretimimizin neredeyse hiçle anıldığı bu süreçte her gün ortalama bir Ailenin göç ettiği il ise yine Ağrı.
Refah seviyesi en düşük, Eğitim seviyesi son sıralarda, işsizlik Almış başını, sağlık çökmüş ve halen biz bu şehirdeyiz,
Demem o ki Amirler, müdürler, eğitimciler, İş adamları gemiyi kurtaran yol aldı ve biz halen buradayız, Mücadeleyle buradayız, Her ay Elektirik faturasıyla, KDV siyle, vergisiyle, Ağır kışıyla, buradayız.
Bir teşekkür beklemiyoruz Ama En azından birileri bilmeliki Ağrı Nuhun şehir'i ve gerekli önlemler alınmalı. Yoksa göç hastalığı herkese bulaşacak, Zaten geçtiğimiz yıllarda Ağrı'da bazı ilçelerinin belde olma durumu bile söz konusu olmuştu, Hatta Taşlıçay'da Üniversite kapatıldı, Adliye sarayı da bu tehditle savaşıyor.
Bu durumun diğer ilçelerede bulaşma riski var.
Durumun ciddiyeti bu kadar ortadayken, Kayyumların, Belediye başkanların üretime yönelik, Turizme dayalı projelerin bir an önce başlatılması, 6 Ay Aktif kış sezonu bulunan Ağrı'nın dezavantajını kış turizmi ile avantaja çevirebiliriz.
İran sınırını sadece kaçakçılıkla, günübirlikle, kullanmak yerine, oradan gelen elektronik ve diğer ürünlere imkan verilmesi, İran giyim sektörünün pahalı olduğu bir ülkeyse bu alanda girişimler yapılmalı, Ağrı'da yakın zamanda kurulacak Giyim firması Nike bu kokuyu uzaklardan alıp gelirken biz orada işçi olma umuduyla destekler veriyoruz, kölelik dedikleri şey tamda bu olsa gerek. 
İşte buyüzden herzaman söylüyorum.
"Ağrı'da Yaşamak Bir Sanat'tır"

Saygılarımla.
Gazeteci/ Yazar 
Hüseyin Arslan

YORUM EKLE
YORUMLAR
AĞRI AĞRI
AĞRI AĞRI - 4 yıl Önce

Ne siyaset var ne merhamet var ne ALLAH tan korkma var ne kuldan utanma var tefeciler cirit atıyor çalışan lar hatır gönül işiyle işe alınıyor herkes memleketi için çalışıyor AĞRI da işe kendi çocukları ve akrabası için çalışıyor velhasıl AĞRI da hiiiiiç ama hiiiiiç umut tınnnneeee

EMRAH ARSLAN
EMRAH ARSLAN - 4 yıl Önce

YÜREĞİNE SAĞLIK BAŞKAN.

cemil  demirkan
cemil demirkan - 4 yıl Önce

güzel kadesim iyi yazmışsın hepsi doğru ama ağrıda İdareciler ağrıya verilen adam alımlarında dışarıdan adam getirip agrilinin yerine onları alıyorlar bu sağlıkta görüldü hata kadrolari parayla bile satılan gelelim belediyeye saçı bey her encümen iki adam alma haki verdi onlarda kendi arabalarını aldılar yine gariban dışarda kaldı ağrının Talihi bu malesefagrinin çocuğu başka ilde ise alınmaz ama yabancı ağrıda ise alınır

SIRADAKİ HABER