Kaymakam Öner Basına Çattı

Diyadin Kaymakamı Olgun Öner basını hedef aldı

Kaymakam Öner Basına Çattı

Diyadin Belediyesinde yaşanan arbedeye yönelik basın açıklaması yapan Diyadin Kaymakamı Olgun Öner basının yaşananları çarpıttığını söyledi.

Öner açıklamasında Belediye Başkanı Betül Yaşar ve Başkan Yardımcısı Evren Demir'in kesinlikle darp edilmediğini iddia ederek basının olayları çarpıttığını ifade etti.

Kaymakam Olgun Öner Belediye Başkanı ve Yardımcısının basına yansıyan yaralı fotoğraflarına ilişkin bir açıklama yapmamasıda dikkatlerden kaçmadı.

Diyadin Kaymakamlığının Kendileriyle çeliştiği Basın Açıklaması şu şekilde:


02.07.2019 tarihinde Diyadin Belediye binası girişindeki polis arama noktasında meydana gelen olayla ilgili olarak çeşitli basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan yanıltıcı haberlere ilişkin olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmeye yönelik basın açıklaması yapılması zaruriyeti doğmuştur.


02.07.2019 tarihinde Diyadin Belediyesi giriş noktasında görevli polis memurlarımıza Belediye görevlisi olmamasına rağmen Belediye Başkanının şoförü olduğunu öne süren bir kişi üst araması yaptırmamak amacıyla mukavemette bulunmuş, hakaret ve küfür içerikli sözler sarf ederek polis memurumuza yönelik yumruklu saldırıda bulunmuştur.


İlgili şahsın olay sonrasında gerekli adli işlemlerin yapılması için Emniyet birimimize götürülmek üzere alınmak istendiği esnada Belediye Başkan Yardımcısı ve yanındaki kalabalık bir grup ilgili şahsın alınmasına yönelik görevli memurlarımıza mukavemet göstermiş, küfürler ve hakaretler ederek engellemede bulunmuştur.


Belediye Başkan Yardımcısının mukavemet gösterdiği esnada çıkan arbedede darp edildiği, tekmelendiği, yere yatırıldığı şeklindeki haberler ile olay yerine yaşanan arbededen sonra gelmesine karşın kendisinin de darp edildiğini iddia eden Belediye Başkanıyla ilgili durum tamamıyla gerçek dışıdır.


Ayrıca olay esnasındaki kamera görüntülerine polis tarafından el konulduğu iddiaları da tamamen gerçek dışı olup, görüntüler başlatılan adli soruşturma kapsamında yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla muhafaza altına alınmıştır.


Görevli personellerimiz kendilerine yönelik gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında gösterilen mukavemet karşısında ilgili mevzuatlar çerçevesinde ve kademeli olarak olaya müdahale etmiş, kanun dışı herhangi bir uygulamada bulunmamışlardır.


Meydana gelen olayla ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, ilk saldırıyı gerçekleştiren şahıs Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Yaşanan bu olay karşısında sosyal medyada ve basın yayın organlarında yer alan gerçek dışı haberlere itibar edilmemelidir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER