O Müdürden Kan Donduran İfadeler

Doğubayazıt İcramüdüründen kan donduran ifadeler

O Müdürden Kan Donduran İfadeler

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan ve icra müdürü Mehmet Durdu’nun Elif Gürelik’i darp etmesi ile sonuçlanan olayın detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Adli mercilere taşınan olay geçtiğimiz günlerde sonuçlanmış ve mahkeme karar tartışma yaratmıştı.

Bu çok konuşulan olay HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Elif Gürelik davasını T.B.M.M ye taşındı.

Taşdemir olaya ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e soru önergesi yöneltirken hazırlanan önergede bir cümle kan donduran cinstendi.

İcra Müdürü Mehmet Durdu’nun Elif Gürelik’e yönelik olarak ‘’ git eşini öldür, kızını al gel ben sana bakarım’’ sataşması ile başlayan olay T.B.M.M kayıtlarına Taşdemir’in önergesi ile şu şekilde geçti ;

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

4 Temmuz 2018 tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde boşanma davası sürerken, velayeti kendisine verilen kızını icra yoluyla eşinden almak için adliyeye giden Elif Gürelik ile İcra Müdürü Mehmet Durdu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştür. EligGürelik’in beyanına göre; Hâkimin, kızının velayetini Elif Gürelik’e vermesi üzerine Elif Gürelik Doğubayazıt İcra Müdürlüğüne gitmiş, durumu İcra müdürü Mehmet Durdu’ya anlatmıştır. Mehmet Durdu odasında bulunan birkaç kişinin yanında kadınla dalga geçerek ‘Kadın’ın tipine bak, siz Doğubayazıtlılar fenasınız, alışkınsınız birbirinizi öldürmeye, git eşini öldür, kızını al gel ben sana bakarım’’ demiştir. Bunun üzerine Elif Gürelik ‘‘Ben eşimi nasıl öldüreceğimi öğrenmek için gelmedim, çocuğumu almak için mücadele ediyorum, benimle neden dalga geçiyorsunuz sizi şikâyet ederim’’ demesi üzerine İcra Müdürü Mehmet Durdu Elif Gürelik’i çocuklarınıngözleri önünde tartaklamaya başlamıştır. Çocuklarının bağırması üzerine Mehmet Durdu, kadını koridora atıp bunu mahkemeye verip, her şeyine el koyacağım demiştir. İddialara göre icra müdürü icraya gittiği bazı evlerde kendisine karşı çıkan ev sahiplerini darp etmiş, makamına gelen bazı kişileri kalem batırmak suretiyle yaralamıştır.Karşılıklı şikâyet üzerine açılan davada İcra Müdürü Mehmet Durdu 'basit yaralama' suçundan 1350 TL, Elif Gürelik ise 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 10 bin 620 TL para cezasına çarptırılmıştır. Mahkemenin sonuçlanmasıyla 16 Mayıs 2019 tarihinde basında yer alan haberlerde güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Mehmet Durdu’nunkadını yaka paça dışarı çıkardığı, boğazından tutup yere attığı görüntüleri yansımıştır.

Bu bağlamda;

İcra Müdürü Mehmet Durdu ‘nun çocuğunun velayetini almak isteyen Elif Gürelik’e şiddet uyguladığından haberdar mısınız?

İcra Müdürü hakkında bu konuya ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Mehmet Durdu‘nun ‘‘Git eşini öldür gel ben sana bakarım’’ söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?Suç işlemeye, azmettirme söylemi üzerine İcra Müdürü hakkında bir işlem yapıldı mı?

Karşılıklı açılan dava sonucunda mahkemenin Elif Gürelik’e hem hakaret eden hem şiddet uygulayan İcra Müdürü Mehmet Durdu’ya basit yaralama suçundan 1350 TL, Elif Gürelik’e ise kamu görevlisine hakaret suçundan 10 bin TL para cezası vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kamu görevlisi tarafından hem hakaret hem şiddete uğrayan Elif Gürelik’in mağduriyetini gidermek için bir çalışmanız olacak mı?

İcra müdürünün icraya gittiği bazı evlerde kendisine karşı çıkan ev sahiplerini darp etmesi, makamına gelen bazı kişileri kalem batırmak suretiyle yaralaması gibi iddia edilen suçlardan haberiniz var mı? Bu suçlamalara ilişkin icra müdürü hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk Saçan
Faruk Saçan - 5 yıl Önce

Yahu hiçmi Doğu Beyazıtta erkek yok bu adam kimli bir kadını çocuklarının önünde dövüyor. Kimse birley yapamıyor. Yazıklar olsun hepsine demek adam yokmuş.

SIRADAKİ HABER