Sokakta Kalan Öğrencilere Vatandaşlar Sahip Çıktı

Sokakta kalan öğrencilere yönelik resmi açıklama yapılmadı.

Sokakta Kalan Öğrencilere Vatandaşlar Sahip Çıktı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin paylaştığımız haberin ardından hastane,otogar ve otobüs duraklarında yatmak zorunda olan öğrencilere yardım eli uzandı.

KYK nın misafir öğrenci statüsündeki öğrencileri yer olmadığı için kapı dışarı etmesinin ardından sokakta kalan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri çareyi hastane,otogar ve kapalı otobüs duraklarında sabahlamkta bulmuştu.

Hayırseverlerin yardım eli uzattığı 3 öğrencinin okulu buyıl kazandıkları ve Ağrı da bir arkadaş çevrelerinin de olmaması sebebi ile dışarda kaldıkları öğrenildi.

Çareyi banklarda yatmakta bulan öğrenciler ekonomik sebeplerden dolayı buna mecbur kaldıklarını ifade etti.

Resim bölümü öğrencisi olan 3 öğrenci hayırseverler vasıtası ile dayalı döşeli bir eve yerleştirildi.

Öğrenciler ailelerinin durumdan haberdar olmadıklarını ve onların haberi görüp üzülmemesi için isimlerinin ve resimlerinin paylaşılmasını istemediklerini ifade ederk,hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Haberin yayılmasının ardından benzer mağduriyeti bir çok öğrencinin yaşadığı ihbarları yağmaya başladı.

Haberin ardından KYK nın geçici olarak kız öğrencileri yurda aldıkları ve kız öğrencilerin durumunun Pazartesi gününe kadar netleşeceği bilgisi edinildi.

Ağrı da yürek burkan görüntülerin ardından vatandaşlar gerek haber sitemizin yorumlarında gerekse sosyal medya hesaplarında olaya büyük tepki gösterdi.

Vatandaşların tepkisine rağmen Ağrı da koltuk saltanatının sefasını süren Ağrı Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürülüğü ( KYK) Cihan Demir , Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (A.İ.Ç.Ü)Rektörü Abdulhalik Karabulut ve ilgili kurumlar olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapma ihtiyacı duymadı.

Ağrı da yaşanan yolsuzluk,usulsüzlük ve ihmal olaylarının  sesiz kalarak geçiştirilmeye çalışılması adetine iki kurum amiri daha katılmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 19:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
suriyeli
suriyeli - 5 yıl Önce

Durmak yok yola devam

Ayhan bozdağ
Ayhan bozdağ - 5 yıl Önce

Allah.razıolsun

SIRADAKİ HABER