Taşdemir'den İş Kur Alımlarında Torpil İddiası

HDPli Taşdemir torpil ve kayırmacılık iddialarına Patnos üzerinden yüklendi

Taşdemir'den İş Kur Alımlarında Torpil İddiası

Hdp Ağrı Milletvekili D.Dirayet Taşdemir Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İş kur alımlarında torpil ve adam kayırmacılığın olduğu iddiası ile soru önergesi verdi.Taşdemir'in İş Kur alımlarında ki usulsüzlük iddialarını Patnos İlçesi üzerinden gündeme taşıması dikkat çekti.

Taşdemir'in TBMM ye sunduğu önergenin tamamı şu şekilde ;

                                                                                                              TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

                  Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

              Ağrı ilimizin Patnos ilçesi işsizliğin en yüksek olduğu ilçelerimizden biridir. Yüksek işsizliğe rağmen ilçe halkımızdan İŞKUR başvurularından sonuç alınamadığı, İŞKUR aracılığıyla işe alınanların tamamına yakınının AKP üyesi, AKP yetkililerinin akrabaları veya AKP’ye yakın isimler olduğuna dair tarafımıza şikâyetler gelmektedir. İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda torpil ve kayırmacılığa ilişkin bu ciddi iddialar basın yayın organlarında da yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1- 2015-2018 yılları arasında Ağrı merkez ve ilçelerinde İŞKUR’a kaç iş başvurusu yapılmıştır, bunların kaçı olumlu sonuçlanmıştır?

2- Bu alımların Ağrı merkez ve ilçelerine göre dağılımı nedir?

3- İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda AKP’ye yakın kişilere torpil ve kayırmacılık yapıldığı iddialarına karşın herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 18:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet yalçin
Ahmet yalçin - 5 yıl Önce

Üç senedir ışkura müracaat ediyorum adim çikmiyor çalişmaya ihtiyacim var

SIRADAKİ HABER