Taşdemir'den Yerel Basına Destek

Taşdemir Ağrı Basın birliği üyesi yerel sitelere uygulanan hukuksuzluğu meclis gündemine taşıdı

Taşdemir'den Yerel Basına Destek

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Yılmaz Daş'ın imtiyaz sahibi olduğu Ağrı Basın Birliği üyesi 2 sitesine uygulanan gayri hukuki uygulamaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Taşdemir'in TBMM ye sunduğu önerge şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dirayet Dilan TAŞDEMİR

Ağrı Milletvekili

Ağrı’nın Patnos ilçe kaymakamı Ümit Altay kendisi hakkında yapılan yolsuzlukların haberini yapan Ağrı Basın Birliği web sitesi hakkında suç duyurunda bulunmuş, suç duyurusunda bulunduğu Patnos Sulh Ceza Hâkimi ise web sitesi hakkında siteye erişimi engelleme kararı almıştır. Web sitesi sahiplerinin erişim yasağına karşı Ağrı Sulh Ceza Hâkimliğine yaptıkları başvuru incelenmiş ve erişim yasağı aynı 24 saat içerisinde kaldırılmıştır.

Bu bağlamda;

1) Patnos’ta yaşanan bu hukuksuzluktan haberiniz var mıdır?

2) Patnos Sulh Ceza Hâkiminin web sitesine erişim yasağı kararını hukuki dayanağı nedir? Bu kararı veren Hâkim hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

3) Siteye erişim engeli kararı kimin talebi ve hangi gerekçe ile konulmuş ve kaldırılmıştır?

4) Bu tür kararların basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını engellediğini düşünüyor musunuz?

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 23:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hdpkk
Hdpkk - 5 yıl Önce

Bende bu terör partisine şunu diyorum askerimizi polisimizi şehit eden teröre destek veren partinin Meclis’te ne işi var

SIRADAKİ HABER