Termal'den Sera'ya, Ağrı

Gazetemiz köşe yazarlarından Murat Tan bu kez örtülü tarımı kaleme aldı

Termal'den Sera'ya, Ağrı

Termalden Seraya 

Merhaba sevgili gönüldaşlar..

Serhat sehrimizin cazibesini artırmak adına  Ağrı Valiliği ve il özel idare tarafından Termal Turizm bölgesi oluşturuluyor. 

AĞRI Ahmed-i Hani Havalimanı karşısında bulunan 1280 metrede sıcaklığı 48 derece olan jeotermal suyun bulunduğu alana yapılması planlanan 50 yataklı fizik tedavi hastanesi ile otellerin ulaşımı için köprü inşa edildiğini biliyoruz.

SağlıkTurizmi adı altında büyük bir hamle olan ve şehrimize ekonomik anlamda değerini fazlasıyla hissettirecek yatırımın,ilimizin yarınları açısından ışıltılı bir hizmet olacağını düşünüyorum..

Esas konuya “Termalden Seraya” gelecek olur isek..

Malumunuz üzere memleketimiz yakın zamanda beyaz gelinliğini giyecek. Bu süreçte yine market gıda reyonlarında “gıda fiyatları”  gözümüze ilk çarpan obje olacak. Hele ki salgının kış aylarında seyrinin yüksek olabilme ihtimalini hesaba kattığımız vakit ,temel besin kaynakları mutfağımızın elzem ihtiyaçları arasında  yerini alacaktır.

Kış aylarında memleketimiz sebzelerin büyük çoğunluğunu Mersin,Adana,Antalya  gibi tarımsal verimliliği ve iklim şartları uygun olan illerden temin etmektedir. Bunun yanında Serhat şehrimizin Diyadin ilçesinde de küçük bir kısım karşılanmaktadır. Ürün bazlı değerlendirdiğimiz vakit  temin edebileceğimiz her ürüne ulaşabiliyoruz lakin ekonomik anlamda tatmin olabiliyor muyuz?

Hepinizin hayır dediğini duyar gibiyim..

Tarımsal Başkaldırının Mimarlarından olan Sayın Valimiz Dr. Osman Varol’a emekçi kardeşlerimiz ve şahsım adına naçizane çağrıda bulunmak istiyorum..
 
“Girişimcilerin Yatırım Cenneti Olabiliriz”
 
Nasıl mı?

Yapımı devam eden Termal Turizm bölgesinin Jeotermal kaynaklarını değerlendirerek,birim alandan yüksek verim alınmasını ve küçük alanların marjinal şekilde kullanılmasıyla beraber  örtü altı yetiştiricilik (SERA) faaliyetini ilimiz bünyesinde gerçekleştirebileceğine inanıyorum Sayın Valimizin..

UCUZ ÜRÜN VE İSTİHDAM

İlimizde olası bir seracılık faaliyeti ile beraber vatandaşlarımız hem sebzelerini (domates,patlıcan,biber,kabak,salatalık)
ucuza temin edebilmiş olacak hemde yıl içerisinde geniş çaplı istihdam edilebilecektir.İnşası devam eden sağlık turizmi ile beraber seracılık faaliyetinin boy göstermesi,şehrimize sosyo-ekonomik anlamda devasa bir kazanım sağlayacaktır..

Bu satırları yazarken şunu çok iyi biliyorum ki; “Devlet milletinin hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını gözetebilecek ferasete sahiptir”.

Sayın Valimize,Sayın İl tarım müdürümüze,Sayın İl özel  idare genel sekreterimize göstermiş oldukları çabadan dolayı her zaman müteşekkirim.

Daha önce de söylediğim gibi..
Devlet ve millet el ele..

Haydi Ağrı.. 
Değişim zamanı..
Üretme zamanı..
Birlik olma zamanı..
Umutlu olma zamanı..

Ben Murat Tan..Toprağın Emektarı..

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER