Türk Büro-Sen Ağrı da Kameralı Taciz Davasını Kazandı

Türk-Büro Sen odalara yerleştirilen kamera takip sistemi davasını kazandı.

Türk Büro-Sen Ağrı da Kameralı Taciz Davasını Kazandı

Türk Büro-Sen yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Ağrı Nüfus Vatandaşlık İl Müdürlüğü’nde yaşandı. İdarenin bünyesinde görev yapan personelin izlenmesi için odalarına monitör yerleştirildiği Ağrı Nüfus Vatandaşlık İl Müdürlüğünü uygulamanın durdurulması için mahkemeye başvuran Ağrı Türk Büro-sen davayı kazandı.

Ağrı Nüfus Vatandaşlık İl Müdürlüğü’nde kurulan Kamera kayıt sistemine çalışanlar tepki göstermişti.Ancak bir sonuç alamamışlardı.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Ağrı İl Başkanı Celalettin Yıldırım “il nüfus müdürünün makam odasından taciz boyutuna varan şekilde personeli izlediği ve personele bu doğrultuda psikilojik baskı yapıldığı” yönünde sendikaya yapılan şikâyetler üzerine önce Ağrı Valiliği’ne başvurdu. Ancak valilik kamera kayıt sisteminin kaldırılması istemini reddetti.

Sendika dava açtı. Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da dikkat çekti. Uygulamanın sınırlarını, usul ve esaslarını gösteren bir yasal dayanağının bulunmadığına işaret eden mahkeme, toplanan görüntülerin ileride başka bir şekilde kullanılamayacağına yönelik bir güvencenin olmadığını da vurguladı:

“Kamera takip sisteminin kurulmasının özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği ve bu haliyle temel haklar ve anayasal ilkelerle bağdaşmaması nedeniyle, hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmaktadır.”

Danıştay’ın da bu yönde kararı bulunduğuna dikkat çeken mahkeme, oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER