Tutak Enerji Kenti Olmayı Hedefliyor

Tutak Belediye Bülent Duru hayalindeki çalışmayı hayata geçirdiğini havai fişek gösterileri ile duyurdu

Tutak Enerji Kenti Olmayı Hedefliyor

Tutak Belediyesi Hedef Büyüttü

Güneşlenme süresi ve güneş radyasyonunun fazlalığı Ağrı’da avantaja dönüştürüldü.

Bu avantajı fırsata dönüştüren Tutak Belediyesi kendi imkanları ile Güneş Enerjisi Santralin kurduğunu duyurdu.

Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru Tutak İlçesinin en çok güneş alan ve Kuş Tepesi olarak bilinen mevkisinde belediyenin imkanları ile kurdukları Güneş Enerjisi Santralinin bitimini havai fişek gösterileri ile duyurdu.

Başkan Bülent Duru konuya ilişkin yaptığı açıklamada ;Güneşlenme süresinin ve Güneş Radyasyonu fazlalığının bilimsel dayanaklarla enerjiye dönşebilirliğinin en yüksek olduğu bölgelerden birinde yaşıyor olmamızı fırsata dönüştürmek amacı ile başladığımız çalışmalar dün itibari ile son buldu.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri hayali kurduğumuz en büyük yatırımımız olarak baktığımız Güneş Enerjisi Santralinin kurulması ile Kadim kentimiz Tutak’ın 30 yıllık geleceğini de garanti altına almış olduk.

Yaklaşık 7 Milyon Türk Lirası maliyetle 1 MGW Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santralinin kurulması ile Tutak Belediyesine 30 yıllık gelir kazandırarak ilçemizin yarınlarını da garanti altına almış olduk.

banner47
Bu tesisten aylık yaklaşık 250 bin Türk Lirası gelir elde edilmesi hesaplanırken Maliyetini 2 yıl gibi bir sürede tamamlayacak tesisin ilçemiz belediyesine sunacağı 28 yıllık katkının heyecanını da son vida sıkıldıktan sonra salgın sürecinde evlerinde olan vatandaşlarımıza hava fişek gösterileri ile duyurarak kutladık.

Tesisimizin İlçemize ilimi ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyor tüm hemşehrilerimize sevincimize ortak oldukları için sayı ve sevgilerimiz sunuyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 20:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
ENSAR TOBACCO
ENSAR TOBACCO - 3 yıl Önce

İlçemize hayırlı uğurlu olsun.
Belediye başkan sayın Bülent duruya teşekkür ederiz başarıların devamına..

Seyfeddin Çelik
Seyfeddin Çelik - 3 yıl Önce

Sevgisini yaşadığı toprağa veren SEVGILI BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM.

- 3 yıl Önce

Orhan senlik baskanima tesekur ederim vataninın her karıs topağına sahip çıķtığı içiñ

SIRADAKİ HABER