Yılmaz Daş ''hastirsin gitsin''

Yılmaz Daş yerel basına sitem etti

Yılmaz Daş ''hastirsin gitsin''

Ağrı ve Gerçekler haber sitesi köşe yazarı Yılmaz Daş Dr Ali Bulut'un görevden alınması ve basının bu duruma tepkilerini dile getiren bir yazı kaleme aldı.

Daş bir kısım yerel medyanın suskunluğunu anlamlandıramadığını ifade ederek yaptıkları işin ehemmiyetini anlattı.

İşte Daş'ın o yazısı;

Ağrı Basın Birliği whatshapp grubunda geçtiğimiz hafta bir mesaj yayınlandı. Mesajı yayınlan kişi Doğubayazıt Demirören Ajansı muhabiri ve Ağrı’nın eski ve önemli gazetecilerinden biri olan Selahattin Kaçuruydu. Kaçuru Ağrı İl Sağlık Müdürünün görevden alındığını yazmıştı. 


O ara Ali Bulut bir cevap vererek görevinin başında olduğunu ve tanıdığı büyüklerin kendisini bir yıl daha Ağrı’da kalması için ikna ettiğini yazmıştı. 
Aradan bir hafta geçti ve Kaçuru’nun verdiği haber gerçekleşti. Ali Bulut, Ağrı ilinden ayrılarak Kırşehir ilinse sağlık müdürü olarak atandı. 
Ali Bulut’u en çok ne için eleştirmek istiyorum biliyormusunuz?


Ağrı’da Anjiyo Ünitesi büyük umutlarla getirildi, kuruldu, personeller eğitime tabi tutuldu.
Bir kalp cerrahı olan Ali Bulut, AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi’nin çabaları ile Ağrı’da kıa sürede kurulan bu anjiyo ünitesini 7 (yedi) ayda faaliyete geçiremedi.


Ben şahsen Anjiyo Ünitesinin 7 ayda faaliyete geçmemesinde bir çıban arıyorum. Bu çıbanın başı Ali Bulut mu yoksa onu koruyanlar mı bilmem.
Çıbanın başı her kimse “Anjiyo devreye girmesin, Ağrılı hizmet almasın ve bu sonuçla siyaset pirim yapmasın” derdinde.
FETÖ’nün son zamanlarda siyasi iktidarı yıpratma çabası gibi geldi bana.


Birkaç insan daha kalp sorunlarından dolayı mefta olsunda, tepkiler had safhada olsun ve insanlar siyasete yüklensin istiyorlar.
Benim ki sadece bir tez, ama ortaya çıkan tablo beni böyle düşündürüyor.


Taner Söylemez Ali Bulut’un gitmesi olayında tüm medyanın ayaklandığını yazmış. Bence tamamı değil, arada korkaklarda var. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diyenleri gördüm. 


Sizin ilinizin en büyük sorunu Sağlık ve ilinizde Sağlık Müdürü değişiyor. Habercisiniz sözde, bu haberle ilgili kaleminiz oynamıyor.
Tamam bizim gibi eleştirmeyebilirsiniz, olumlu yazın en azından, bu halk sizin kaleminizden Ali Bulut’u övdüğünüze de tanıklık etsin.
Övemiyorsanız adam tayinen gitti, çiçek ve böcekten daha önemli bir haber bu. Bunu neden yazamadınız.  
Ne kadar acı değilmi?
Bu sabah Sosyal Medya aktivisti Cenap Elem’in paylaşımını gördüm.  Ona göre Ali Bulut çalışmış ve bu Ağrı için bir kayıp. İşte ben Ağrı basınından bunu istiyorum, herkesin kendi fikrini paylaşmasını.


Kısacası bir Ağrılı olarak şuna inanıyorum.
Bir bürokrat çalıştığı şehrin sorunlarını çözmek için uğraşmayacak, siyasetçinin önünü açacak projeler üretmeyecekse, çalıştığı kurumdan toplumun her kesimi rahatsız ise hastirsin gitsin.
Anladınız siz 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KAZIM DEMİRCİ
KAZIM DEMİRCİ - 5 yıl Önce

her türlü yolsuzluğu dalevereyi yap, bunu dile getirenleride bürokrası ve menfaat gücünü kullanarak bastır, sonrada pişkin pişkin sırıtıp git, batsın bu dünya...

SIRADAKİ HABER