Ankara'dan Güzel Haber

Hükümet kanadından çok uzun zamandır özlemle beklediğimiz bir müjdeli haberi Ağrı ESOB Başkanı Hayati Aydemir marifetiyle birinci ağızdan almış olmanın mutluluğunu yaşadığımı itiraf etmeliyim.

Şu bir gerçekki Ağrı için milat kabul edilecek bir organizasyon tertip edilmiş ve bu organizasyondan da başarı elde edilmiştir.

Keşke daha hazırlıklı olsaydık keşke meselelere vakıf kişi ve kurumlarla dayanışarak o masaya otursaydık olmadı sağlık olsun bundan da çıkaracağımız bir ders olur umarım.

Evet şahsım adına beklentilerimin altında bir kazanımla döndüğümüzü düşünüyorum Ankara’dan.

Listede kimlerin olduğu çok önemli değil bence alınan sonuçtur önemli olan.

Onun için Ağrı 80 ‘den büyüktür tartışmasına çanak tutmak yada sosyal medyadan adının zikredilmesi fotoğrafının sergilenmesi gibi kompleksli tutumlarıda çok doğru bulmuyorum açıkçası.

Tarım Bakanının da hazır bulunduğu bir organizasyonda keşke tarım ve hayvancılığın iyileştirilmesi yönünde de taleplerimiz olsaydı.Eğitimde 80. Sağlıkta 90. Olduğumuz hatırlatılarak bu minvalde pozitif ayrımcılık da talep edilseydi yakalanmışken muhatabı.

Biz’e yansıyan kadarını konuşabiliyorum sadece, Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan’ın Demir Yolu talebi önemlidir. Geç kalınmış olsa da hafızalarımızda tazeliğini koruduğu Alpaslan’ın ifadesiyle Cumhurbaşkanına iletilmiş olması kıymetlidir.

Uzun vadede 2023 ten sonra değerlendirilecek bir konu olduğundan sonuç alınamamıştır.Ama bundan değersiz olduğu sonucu çıkarmak da insafsızlıktır.

İş Adamlarımızdan Naci Bulut’un Ankara uçak seferlerinin arttırılmasına yönelik talebi de cevap bulmuş önemli bir adımdır tabi bunda teknik anlamda talebe destek veren Salih Uçak’ın çabasıda gözardı edilemeyecek kıymette ve organizasyon eksikliğimizi gösterecek oranda nettir.İşin ehli talebi açıklaması ile sonuca ulaştırmıştır.Bulut’un talebi ve Uçak’ın desteğide bu minvalde son derece kıymetli bir kazanım olarak dönmüştür.

Ve bence en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanı’nın ben söz verdim mi yaparım ibaresinin muhatabı olan Çağrı Merkezi talebidir.

Aydemir’in 5000 istihdam oluşturacak Çağrı Merkezi talebi altyapısı hazır ve yerinde bir taleptir abartılı bir rakam değildir.

Bu hem istatistik verilerle hem de altyapısının hazır olması münasebeti ile makuldür ve hatta yeterli değildir.

2015 yılında Ağrı’nın en önemli gündem maddesi olan çağrı merkezine 10 bin istihdam sağlanması amaçlı yer tahsisi Ağrı İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından 10 kez reddedilmiş ve bizim konuyu gündeme taşımamızın ardından 11. Oturumda kabul edilerek yer tahsisi yapılmıştır.

Yer tahsisi yapılmış olan 10 bin kişilik bir projeye nüfusunun yüzde 25 i ,17-26 yaş arası işsizlerden oluşan 125 bin gencimize 5000 istihdam istemek haklı bir taleptir.

Ve bu haklı talep Ankara ziyaretinde hükümet kanadından uzun zamandır beklediğimiz müjdeli haber özlemimizi bir nebzede olsa dindirmiştir.

Şimdi tamda bu sebeple bu önemli kazanımlarda emeği olan herkese teşekkür etme zamanıdır.

Saim Alpaslan’ın Vali Bey demesi, Sadrettin Kocabey’in Müdürüm ifadesi o atmosferde heycanla yaşadıkları dil sürçmeleridir.

Ki ben 8 yıl radyo programcılığı yaptım birçok platformda mikrofon tutmuşluğumda var ama o atmosferde ben olsam belki bende Abi derdim.

Buna takılmayalım ve gelin dilerseniz 1000 gence kapı açmış bu oluşumu hep birlikte alkışlayalım.

Bu minvalde Ak Parti Milletvekili Sayın Ekrem Çelebiye,Ak Parti İl Başkanı Sayın Abbas Aydın ve ekibine,Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan’a,İş Adamlarımız Sayın Naci Bulut ve Salih Uçak’a ve özellikle Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Hayati Aydemir’e bir Ağrılı olarak şahsım adına teşekkür ediyorum.

Ve yine toplantıda Ağrı’yı temsilen bulunan büyük ,küçük herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ağrı için bir milat olabilirdi eksik oldu,olsun canımız sağolsun.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Miran
Miran - 5 yıl Önce

Bak Taner bey teşekkür etmişsin güzel Ağrı kazanımlarını yazmışsın oda güzel ama metni okurken birden saçma bir konuya girmişsin Saim Alpaslan ve Sadrettin kocabeyin gaflarından bahsetmişsin ne kadar doğru bir habercisin bilemem ama söylediğin vali bey ve müdürüm gibi söylemleri Başka bir şahıs söylemiştir. Ve söylemeside çok normaldir o ortamda. Onun İçin doğru haber yapmanızı ve bu Haberide düzeltmenizi tavsiye ederim.

ceren yıldız
ceren yıldız - 5 yıl Önce

ağrı devlet hastanesinde yolsuzluklar facede konuşulmuş linkide tcdosya.net paylaşılmış,. bunları görmüyormusunuz paylaşınki herkes görsün...


http://s7.dosya.tc/server10/4u6epq/agri_devlet_hastanesi.rar.html