Ağrı İl Tarım Müdürlüğü'nden Teknoloji Atağı

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü teknolojik destekle işleyişi kolaylaştıracak

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü'nden Teknoloji Atağı

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü teknolojinin nimetlerinden faydalanarak işleyişi hızlandırmak adına İnsansız Hava Aracı (İHA)eğitimi aldı.

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü etüt çalışmaları,etüt raporları ve arazi tespitlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için SERKA destekli İnsansız Hava Aracı (İHA) Kullanımı eğitimi aldı.

İl Müdürü Kenan ENGİN ‘in de katılımıyla Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda teorik olarak verilen eğitimin ardından kurs TRT Parkında uygulamalı olarak devam ettirilecek.

Engin kursa ilişkin yaptığı: ‘’Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak; arazide gerçekleştirilen etüt çalışmalarını, etüt raporlarını ve arazi tespitlerini etkili ve hızlı bir şekilde yapabilmek için, insansız hava araçlarını kullanmak elzem hale gelmiştir. Ağrı İl geneli sınırları içerisinde yer alan tarım arazilerini ova köylerinde düzlük, dağ köylerinde engebeli oluşu ve ürün deseninin kısa mesafelerde değişiklik göstermesi, Dağ köylerinde bulunan tarımsal alanların büyük çoğunluğunun eğimce yüksek, engebeli dağlık olmasından dolayı tarım arazilerine ulaşımın kısıtlı olması yerinde etüt çalışması yapılmasını zorlaştırmaktadır. Ayrıca bölgede diğer illerde olduğu gibi Müdürlüğümüzdeki personel sayısının kısıtlı olması, görev tanımlarımızın ve saha çalışma alanımızın geniş olması söz konusu eğitimlerin alınmasını büyük bir gereklilik olarak karşımıza çıkarmaktadır’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER