Deprem İçin Tarih Verdi

Prof.Yaltırak'dan ürperten iddia

Deprem İçin Tarih Verdi

Karar Gazetesinin haberine göre İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Profesör Cenk Yaltırak İstanbul'da beklenen deprem için süre verdi.

Yaltırak bölgede  6 yıl içinde olmasını öngördüğü depremin 2 buçuk dakikaya kadar uzayabileceği ve Marmara depreminden 2 kat daha fazla tahribat oluşturacağını iddia etti.

Depremin minumum şiddetinin de 7,5 olması beklendiğini söyledi.

banner47
Prof Yaltırak'ın depreme ilişkin açıklamaları şu şekilde;

 “Bu raporların sonuçlarına göre biliyoruz ki fayın kırılması için 7.5 ten büyük deprem olması lazım ve elimizdeki verilere göre öyle de olacak” tespitini yaparak devam etti:

Bu çalışma bize gösterdi ki; atım yoksuluğundan dolayı az miktarda bir atım birikse bile, fayın kendisi çok derine uzandığı için büyük depremler oluyor ve süre uzuyor. Marmara’da 20 yılda 6 deprem olmuş ve 7. deprem olmaya başlıyor.

Elimizdeki verilere göre biz bu depremin 2019 ile 2026 arasında olacağını ve 2.5 dakika kadar uzayabileceğini görüyoruz.

Profesör Yaltırak, depremin İstanbul depremi değil Marmara depremi olacağını bildirerek, “Ülkemizde herkesin önlem alması lazım, bazı evlerinin değiştirilmesi gerekirken bazı bölgelerde hiç oturulmaması lazım” uyarılarda da bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2019, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER