Vali Elban'dan Müjdeli Haber

Vali Elban Ağrı'ya teknopark kurulacağını müjdeledi

Vali Elban'dan Müjdeli Haber

Ağrı Valisi Süleyman Elban’dan Teknopark Müjdesi

Ağrı Basın Birliği adına bugün Başkan Nuri Bayram ve Başkan Yardımcısı Yılmaz Daş ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette Ağrı Valisi Süleyman Elban’dan müjdeli bir haber aldık.

Projeleri konusunda ketum tavrı ile bilinen Vali Elban geleneği bozarak proje çalışmasına ilişkin başlıkları sundu.

Salgınla birlikte yeniden şekillenen dünya düzeninde KODLA AĞRI Projesinin gerekliğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade eden Vali Elban ; Salgın sürecinde en çok üzüldüğümüz KODLA AĞRI Projesinin sekteye uğraması oldu. Birçok yerde bu yönde çalışmalar var ama Ağrı 165 bin öğrencisi ile bu alanda yürüyen değil, koşan bir kent pozisyonunda.Salgın bu manada bizi geri götürmese de hedeflerimize ulaşacağımız süreci uzatmış oldu,dedi.

Elban buna paralel Ağrı da bir Teknopark çalışması içinde olduklarını ifade etti.

Elban ;projenin tüm etütleri tamamladık Teknopark projemizin hayat bulması için 3 bilişim firması ile de görüşmelerimizi tamamlayarak mutabakat sağladık.Buna paralel olarak teknoloji alanında istihdam sağlanacak ikinci bir projenin hayata geçirileceğini de şimdiden söyleyebiliriz ,dedi.

Vali Elban’ın projenin hayata geçirileceği tarihi ilerleyen gülerde açıklaması bekleniyor.

Teknopark Nedir?

Teknopark Nedir?
Teknoparklar üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve yenilikçilik çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma - geliştirme, yenilikçilik ve teknoloji ekosistemleridir.
Bilim parkı veya teknoloji parkının kısaltılmış hali olan teknopark; hükümet, akademik birimler, işletmeler ve finansal sektörün hep birlikte gelişmesi için planlanmış iş yeri olarak kullanılan bina, araştırma tesisleri, büyük üniversitelerin yaygın olarak kullandığı teknolojik kaynaklardan istifade ederek Ar – Ge çalışmalarına yön veren, üniversiteler, araştırma laboratuvarları ve sanayi arasında teknoloji transferini gerçekleştirerek danışma servislerinde ve modern ofis hizmetlerinde kullanılan birimlerdir. 
Uluslararası Bilim Parkları Birliği’nin (IASP) tanımına göre ise teknopark, bir veya birden fazla üniversite veya diğer yükseköğretim kurumu ve araştırma merkezleri ile resmi veya faaliyet bazında ilişkili, bünyesinde bilgiye ve ileri teknolojilere dayalı sanayi firmalarının kurulup gelişmesini teşvik etmek üzere tasarlanmış, içinde yer alan kiracı firmalara teknoloji transferi ve iş idaresi konularında destek sağlayacak bir yönetim fonksiyonuna sahip teşvik ve mülkiyete dayalı bir teşebbüstür.
Hızla küreselleşen dünya ekonomisinden önemli bir pay almak isteyen ülkeler geleneksel üretimler yerine bilim ve teknoloji üretimlerine ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bu kapsamda Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştiği bilim parkları, teknoparklar ve inovasyon merkezleri de büyük bir önem kazanmaktadır. Temel amacı bünyesindeki bilgi tabanlı şirketlerin, yenilikçilik (inovasyon) ve rekabetçilik kültürünü destekleyerek toplumun zenginliğini artırmak olan teknoparklar; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetip ve teşvik etmektedir. Barındırdıkları kuluçka merkezleri yardımıyla yenilikçi firmaların oluşmasını ve büyümesini de kolaylaştıran Teknoparklar bu şirketlere yüksek kalitede mekânlar sağlamakta ve katma değerli hizmetler sunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER