Başkan Yaşar; Kamera Kayıtlarını yayınlayın

Diyadin de yaşananlar tartışılmaya devam ediliyor

Başkan Yaşar; Kamera Kayıtlarını yayınlayın

Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar dün Diyadin Belediyesinde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması açıklaması yaptı.HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve birçok parti mensubunun katıldığı açıklamada Başkan Betül Yaşar Diyadin Kaymakamı Olgun Öner’e çağrıda bulundu.

Betül Yaşar; Bir hukuksuzluk yapıladığı iddiasında bulunanların Belediye Binasının hem dışını,hem önünü hem de 22 numaralı kamera görüntülerini yayınlasınlar ozaman bu halk görsün hukuksuzluk varmı yokmu? dedi.

Yaşar sadece görüntülerin yayınlanmasının kendilerinin haklılığını kanıtlayacak nitelikte olduğunu iddia etti.

Yaşar’ın ardından konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de yaşananları provakasyon olarak niteledi.Taşdemir konuşmasında;İçişleri bakanlığı nezdinde talepte bulunduk bizim korunmaya ihtiyacımız yok .Dün kayıt odasına girdiğimde polis memurlarının kayıtları aldığını gördük,ne yapıyorsunuz dediğimizde kayıtları alıyoruz dediler ,peki elinizde savcılık izni varmı burası bir kurum siz elinizi kolunuzu sallayarak bir kuruma giremezsiniz dediğimizde ,biz devletiz diyenleri tanıyoruz daha 3 yıl önce FETÖ adına karşımıza dikilip ,biz sizi tanımıyoruz biz devletiz diyenleri de biliyoruz.

Bakın Devlet ile bir mafya arasındaki fark hukuktur siz hukuku tanımazsanız ,anayasaya uymazsanız devltiz diye ortalıkta dolaşırsanız siz devlet olamazsınız olsa olsa mafya olursunuz,dedi.

Taşdemir Diyadin Kaymakamlığının açıklamasınada vurgu yaparak;Eğer iktidar bu bizim dışımızda gelişen bizim denetleyemediğimiz güçler yapıyor diyorsa hemen bir an önce soruşturma başlatmalıdır.Ama biz Diyadin Kaymakamlığının yaptığı açıklamaya baktığımızda hiçte böyle bir niyetin olmadığını görüyoruz.Kaymakamlık arkadaşlarımızın beyanlarına video kayıtlarına rağmen açık ve net bir şekilde bu saldırıyı desteklemiştir,korumuştur,dedi.

Taşdemir görüntülerin yayınlanması talebini de ileterek ,suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER