Ağrı da Tarihi Camii Kaderine Terk Edildi

Nezir Çelik sordu bu yapıdan kim sorumlu

Ağrı da Tarihi Camii Kaderine Terk Edildi

Doğubayazıt Gazetesi Başyazarı Nezir Çelik’ten Şafi Camii isyanı

Doğubayazıt Gazetesi imtiyaz sahibi Nezir Çelik Doğubayazıtta bulunan tarihi Şafi Camisinin ihmaline sahipsizliğine isyan etti.

Çelik bugün yayımladığı yazısında İshak Paşa Sarayı’nın hemen karşısında bulunan Caminin kaderine terk edildiğine isyan ederken turistlerin manzara karşısındaki şaşkınlığınıda dile getirdi.

Nezir Çelik’in bugün yayımlanan yazısının tamamı şu şekilde;

Doğubayazıt´ta bulunan Tarihi İshakpaşa Sarayı karşısındaki Şafii Camisi adeta kaderine terkedilmiş durumda. Terkedilmiş diyoruz çünkü saray 7/24 korunuyor, lakin Cami tamamen korumasız ve sahipsiz gibi…

Öyle ki Caminin ve çevresindeki tarihi değeri yüksek eserler, tamamen sapıkların müsvettesi gibi olmuş. Duvarlara ve tarihi surlara bakıldığında neler yazılmamış ki.

banner47
Bazı vicdansızlar da öyle kalem yada tebeşir ile de yetinmemiş duvarlara ve tarihi surlara o sapık arzularını yağlı boya ile dercetmişlerdir.

İshakpaşa Sarayı günün her saatinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca korunuyor ve girip çıkanları kontrol ediyor. Fakat hangi kuruma bağlı olduğu belli olmayan Tarihi Cami ve çevresi ise metruk durumdadır.

Turizm Bakanlığına bağlı ise buranın da koruma altına alınması icap eder. Yoksa Vakıflar Genel Müdürlüğünün malı ise o zaman vakıfların buna bir çözüm bulması gerekir.

Doğubayazıt Şafii Camisi öyle Sarayada pek uzak değil. Yaklaşık 200-300 metre uzağındadır, buna rağmen Camii Şerifin duvarlarına saygısızca bu yazılar yazılıyor.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bu manzara karşısında hayretler içinde kalıyorlar. Ziyaretçiler, "Bu Caminin mutlaka koruma altına alınması gerekir. Böyle sahipsiz kalınca kimbilir bir süre sonra ne hallere düşer. O nedenle buranın güvenliğinin sağlaması lazımdır" diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 22:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz ARSLAN
Yavuz ARSLAN - 5 yıl Önce

Evet gerçekten içler acısı. 1 mayısta ziyaret ettiğinde içinde namaz kılmak istedim ama malesef ki kapısı kilitli idi. O tarihi dokuya dokunmadan geri geldik. .

Abdul baki akdeniz
Abdul baki akdeniz - 5 yıl Önce

2009 da doğubeyazita gittim cami ozaman terk edilmiş olarak gördüm defineciler caminin alt tabanin plakaları kirarak kazı yapmılardı içler acısı bir an önce restarasyon çallışmaları başlatsinlar tarihi değerlerimizdir.

Halis Sönmez
Halis Sönmez - 5 yıl Önce

Ağrı Kültür Müdürlüğü ile Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun dikkatine

SIRADAKİ HABER