Doğubayazıt'ta Asfalt Polemiği

Asfalt Doğubayazı'ı ikiye böldü

Doğubayazıt'ta Asfalt Polemiği

Doğubayazıt’ta Asfat Kavgası

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde başlayan asfalt çalışması kenti ikiye böldü.

Sosyal mecrada Doğubayazıt Dayanışma sayfasının ‘’Allah zeval vermesin belediyemiz asfalt çalışmalarına başladı’’paylaşımı ve Hdp Belediye meclis üyesi Baran Karahan’ın ‘’ İlk asfalt ağrı caddesinde dökülmeye başlandı’’ başlıkları ile asfalt çalışmalarının remedildiği fotoğrafları paylaşmasının ardından ‘’asfaltı kimin yaptığı ‘’ gündem oldu.

Doğubayazıt Akp Belediye meclis üyesi ve aynı zamanda Söyler Haber imtiyaz sahibi gazeteci Sıddık Söyler de konuyu manşetine taşıdı.

Paylaşımların ardından Akp Doğubayazıt İlçe Başkanı Mustafa Konyar Doğubayazıt da başlayan asfalt çalışmalarının karayolları tarafından yapıldığını ifade ederek şu yorumda bulundu.

‘’ Soracak ve sorgulayacak birsey yok,yollar kara yolları tarafından yapılmaktadır,yanlış ve ayıp olan belediyecilerin yapmadıkları bir işi sahiplenip önünde poz verip halkı kandırmalarıdır,belediye asfalt ihalesini yapmayı becerdi asfalta başladı da bizim mi haberimiz yok,biraz samimi ve dürüst olalım’’

Telefonla da görüştüğümüz Konyar ;Belediyenin asfalt ihalesinin iptal edildiğini ,hali hazırda çalışma yürütülecek bir sözleşmenin olmadığını,asfalt ve yol yapım ihalesine ilişkin yolsuzluk belgelerinin de basında paylaşıldığına vurgu yaptı.

Konyar basında paylaşılan yolsuzluk belgelerine rağmen Cumhuriyet savcılarının neden harekete geçmediğini de anlamadığını ifade etti.

Sosyal medya üzerinden Akp cephesinde bu yönde geliştirilen iddialara ,cevap da sosyal medya hesapları üzerinden geldi.

Hdp Belediye Meclis Üyesi Baran Karahan ; o arkadaşlar için her şey sorun o arkadaşlar bu yollar için aylardır belediyeyi suçluyorlardı şimdi karayollarını övüyorlar maden bu yolların karayollarına ait olduklarını biliyorlardı niye tepkiyi belediyeye koyuyorlardı diye o arkadaşlara sormak lazım orda çalışan belediye araçları ve karayoları araçları beraberdir. Şeklinde cevap verdi.

Vatandaşlarsa paylaşımların altındaki yorumlarda önemli olanın hizmetin gelmesi olduğuna vurgu yaptılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER