İran da Yakalanan Şüpheli Ağrı ya Gönderildi

Kırmızı bültenle aranan şüpheli Ağrı ya gönderildi.

İran da Yakalanan Şüpheli Ağrı ya Gönderildi

22 Mart tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde kaybolan Berzan Akkuş'tan o tarihten beri haber alınamıyordu.

Kaybolduktan kaçırıldığı şüphesi ile çalışmalarını başlatan güvenlik kuvvetleri 14 yaşındaki Berzan Akkuş'un eniştesi Ali Rıza Eraslan üzerinde yoğunlaştılar.

Uzun uğraşlara rağmen Ali Rıza Eraslan'ı yakalayaman güvenlik güçleri yurt dışına çıkmış olabileceği ihtimali ile durumu interpolle paylaştılar.14 yaşındaki Berzan'ın durumu hakkında henüz bir bilgi edinilemezken kırmızı bültenle aranan şüpheli Ali Rıza Eraslan İran da interpol tarafından ele geçirildi.

Türkiye ye iade edilen Ali Rıza Eraslan'ın durumuna ilişkin Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı.

Savcılık açıklamasında ;

"Bazı basın ve yayın organlarında 22.03.2018 tarihinden kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan mağdur çocuk Berzan Akkuş ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki şekilde açıklama yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk Berzan Akkuş'un 22.03.2018 tarihinde kaçırılarak öldürüldüğü iddialarına ilişkin olarak ayrıntılı ve çok yönlü yapılan soruşturma kapsamında, şüphelilerden A.R.E. isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ile çıkarılan kırmızı bülten sonrasında İran'da yakalanarak Türk makamlarına teslim edilmiştir. Devam eden süreçte şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınarak ilçemize getirilmiş olup, yapılan soruşturma neticesinde 3 şüpheli daha aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Bu aşamada olayla ilgili 2 şüpheli tutuklanmıştır. Soruşturmamız ayrıntılı ve çok yönlü devam etmekte olup, gerektiğinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER