Taşdemir sorunu Meclis'e Taşıdı

Taşdemir Hamur da yaşanan skandalı T.B.M.M ye taşıdı

Taşdemir sorunu Meclis'e Taşıdı

Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Hamur da mağdur edilen pansiyon öğrencilerinin sorununu T.B.M.M ye taşıyarak Milli Eğitim Bkanına soru önergesi sundu.

Taşdemir  T.B.M.M gündemine taşıdığı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dirayet Dilan TAŞDEMİR

Ağrı Milletvekili

banner47
Ağrı Hamur ilçemizde, Vali Recep Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri kaldıkları pansiyonun kötü koşulları yüzünden son derece sıkıntı yaşamakta ve bu kötü koşullar nedeniyle öğrencilerin eğitim, barınma, ısınma ve beslenme hakları ihlal edilmektedir.

Kış koşullarının çok ağır olduğu Hamur’da öğrencilerin kaldığı pansiyonda kaloriferlerin yakılmaması, tüm logarların yemekhaneye akması, içme ve kullanma sularının sağlıksız olması, pansiyon ve okul yollarının kötü olması ve bu yolların yapılmamasında ısrar edilmesi başta olmak üzere çok ciddi sorunlarla karşılaşmaktadır.

Ayrıca öğrenciler sorunlarına çözüm üretilmemesi karşısında, yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu olarak bu koşulları protesto etmek ve seslerini duyurmak için önce Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gitmiş fakat muhatap bulamadıkları için bu kez Hamur Kaymakamlık Konutuna yürümek zorunda kalmıştır.

Bu bağlamda;

1- Vali Recep Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin kaldıkları pansiyonda öğrencilerin uzun zamandır ısınma, beslenme ve içme suyu gibi sorunlar yaşamasına ilişkin bakanlığınızca açılmış bir soruşturma var mıdır?

2- Öğrencilerin yaşadıkları bu sorunlar karşısında Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uzun süredir sessiz kalması ve sorunları çözmeye dönük adım atmamasının gerekçesi nedir?

3- Öğrencilerin başta sağlığını etkileyen, eğitim ve sosyal hayatlarını sekteye uğratan bu koşulların bir an önce düzeltilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER