Ak Parti Eleşkirt'te Eriyor

Ak Parti kalesinde eriyor

Ak Parti Eleşkirt'te Eriyor

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Ak Partide Eleşkirt Sendromu baş gösteri.

Ağrı da Ak Partinin kalesi olarak bilinen Eleşkirt İlçesinde 2018 genel seçiminde ilçe merkezinde alınan sonuçlar karakara düşündürmeye başladı.

24 Haziran seçim sonuçları resmi rakamlarına göre Cumhurbaşkanlığı oylamasında Recep Tayyip Erdoğan’ın Eleşkirt Merkez Mahallelerinde 2270 oy aldığı buna mukabil Selahattin Demirtaş’ın1460 oy aldığı ve birbirine en yakın iki Parti adayları arasındaki farkın 810 oy olduğu gözlenirken bu rakamların Milletvekilliği seçimlerinde adaylara ilişkin olarak yaklaşık yüzde 300 oranında değiştiği görülüyor.

banner47
Milletvekiliği seçiminde Ak Parti’nin Eleşkirt Merkez Mahalle oylarının 2040 HDP oylarınında 1762 olduğu resmi tutanaklara yansıyor.

Ak Partinin Ağrı da kalesi olarak nitelendirilen Eleşkirt İlçesinde aday seçimi bu noktada son derece hassas değerlendirilmesi gerçeğini ortaya koyuyor.

HDP’nin ilçede kabul gören bir adayla seçime girmesi ve Ak Parti’nin hatalı bir seçim yapması durumunda aradaki 278 oy farkının diğer partilerin adayları ile de dengelerin değişebileceği gerçeğini ortaya koyuyor.

Ak Parti’nin bu sebeple kazanmaya en yakın olduğu ilçede ince eleyip sık dokuması gerektiğini gözler önüne seriyor.Eleşkirt ilçesinin aday adayları netleştiğinde konuya ilişkin sahada yapacağımız çalışma ile daha net bir tahili yapabileceğimizi ifade ederken alınan sonuçların Eleşkirt’i genel seçime götüren adayların gözden geçirilmesi gerektiği savını destekliyor.

Ak Parti Eleşkirt’te sendrom yaşıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerçek
Gerçek - 5 yıl Önce

Eleşkirt i çantada keklik sanıp fazilet partisinden başlayan son 6 donemdir tescilli hırsızları aday gosterirsen bunu hak edersin. Akp ye 2000 oyda çok fazla. Eleşkirt i bilmeyen memurların oyudur en az 1000. de. Kapasitesiz. Basiretsiz ve maddi olarak biten birisini aday gösterirler sanırım. Nede olsa keklik avı kolaydır. Vesselam.

Hdp eşittir terör
Hdp eşittir terör - 5 yıl Önce

Hdp kazanmasinda kim kazanirsa kazansin

SIRADAKİ HABER