Ağrı Barosu Başkanı ; İçişleri Bakanlığı Genelgesi Demokratik Değildir

Aydın seçime 24 saatten az bir süre varken alınan karar doğru değildir.

Ağrı Barosu Başkanı ; İçişleri Bakanlığı Genelgesi Demokratik Değildir

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün 81 il valiliğine gönderilen genelge ile bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları,kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek geniş katılımlı toplantıların düzenlenmesinin ileri bir tarihe ertelenmesi kararı sonrası yarın Ağrı da yapılacak olan Baro seçimleri de iptal edilmiş oldu.

Ağrı Baro Başkanı Salih Aydın karara tepki gösterdi.

banner47
Aydın bu demokratik temayüllere uygun bir karar olmanın çok ötesindedir.

Siyasi parti kongrelerinin devam ettiği bir süreçte sadece sivil toplum kuruluşlarına yönelik böyle bir uygulamanın izah edilebilir bir tarafı da yoktur.

Butür kararlar alınırken belli bir tarih aralığı bırakılarak uygulamaya geçmesi gerekmektedir.Kongremize 24 saatten az bir süre kala alınan bu kararı doğru ve demokratik bulmadığımızı ifade etmek istiyorum,dedi.

Aydın henüz resmi bir tebliğ yapılmasa da yarın yapılacak Ağrı Barosu seçimlerinin de bu karar doğrultusunda iptal edildiğini ,söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
bu
bu - 3 yıl Önce

Bence çok demokratik bir karar bu virüs illetinden korunmak için bu gibi toplantılar ve etkinliklerin yasaklanması güzel olmuş sonuna kadar soyluya destek

SIRADAKİ HABER