Ağrı Belediyesinden Kafaları Karıştıran İhale

Ağrı Belediyesi İşi Yaptıktan sonramı ihaleye çıkıyor

Ağrı Belediyesinden Kafaları Karıştıran İhale

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan’ın Twitter paylaşımı akılları karıştırdı.

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan’ın 4 gün önce ’’ Fırat Mah.Sevgi Yolunda sona doğru ‘’açıklaması ile birlikte paylaştığı görseller sonrası haber merkezimize ihbarlar yağdı.

Yapılan ihbar ve iddialara göre Genelde Davet Usulü Pazarlık ihale yöntemini tercih eden Ağrı Belediyesi bu kez açık ihale yöntemini tercih etti.

Ve gariplikte burada başladı.

Ağrı Belediyesi tarafından KARAYOLU İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR başlığı ile Ekap’ta ilan ettiği işin aslında 4 gün önce Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan tarafından sonlandırılmak üzere olduğunun görselleri ile paylaşıldığı görülmüştü.

Tabi ki gariplikler bununla bitmedi.

Yapım işlerinin hayata geçirilmesi için bölge şartları gereği verilen sürelerin dışına çıkıldığı da bu ilanla görülmüş oldu.

10.ayın 13 ünde saat 10:00 yapılacak olan ihalenin sözleşme imzalandıktan sonra 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağı ve işin 30 gün sürede tamamlanması gerektiği de ihale ilanında işin süresi bölümünde paylaşılmıştı.

banner47
Gelen ihbar mektuplarında itiraz süreci yaşanmaması halinde dahi bahsedilen işin Ağrıda mevsim şartlarından dolayı yapılmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

İhalenin itiraz ve sözleşmeye davet süreçlerinin göz önüne alındığı itirazın olmaması durumunda bile yasal olarak işe başlama tarihinin en erken 1 Aralık olabileceği (KİK) Kamu ihale mevzuatında açık bir şekilde görülüyor.

Ağrı da harçlı yapım işlerinin uygulanabileceği süreler 5 Nisan ve 25 Ekim tarihleri arası olarak belirlenmiş durumda olmasına rağmen 13 Ekimde ihale edilecek işin itiraz sürecinin tamamlanması 24 Ekim günü son buluyor sözleşmeye davet ve yer teslim süreleride göz önüne alındığında bu iş için başlama tarihi en erken 1 Aralık olarak görülüyor.

Şimdi bu ihaleye ilişkin olarak itiraz edilen ve cevaplanması gereken sorular şunlar; 

1 Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan twiter hesabından yaptığı açıklama ve paylaştığı görsellerdeki işi kim yaptı,ihale edildimi ?

2 Mehmet Alpaslan’ın paylaştığı görsellerdeki bölge dışında Ağrı da 2. bir Sevgi Yolu damı var?

3 Alpaslan’ın paylaştığı iişn ihale kayıt numarası nedir?

4 Bu iş ihalesiz yapılmışsa çalışan işçiler SGK ya bildirildimi ,bildirildi ise kim üzerinden dosya açıldı.

5 Söz konusu iş 2020/482545 İK numaralı iş ilanında belirtilen yapım işi mahal listesi nerededir ,bu iş mevsim şartlarında nasıl gerçekleştirilecektir.

6 Mehmet Alpaslan’ın bittiğini ifade ettiği yapım işi 2020/482545 kayıt numaralı ihalede şuan yapan firmanın uhdesindemi bırakılacaktır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ciftci
ciftci - 4 yıl Önce

Felix ,berkecan, seri yada cinarli sirketi yapmistir buyuk ihtimalle 4 ude ayni firma isimler farkli olsada

SIRADAKİ HABER