Ağrı da Yenilikçi Çiftçiler Hasadı Şenliğe Dönüştürdü

Ürün çeşitliliğini artıran üretici Yavuz Özcan hasadı şenliğe dönüştürdü.

Ağrı da Yenilikçi Çiftçiler Hasadı Şenliğe Dönüştürdü

Yenilikçi Çiftçiler Hasadı Şenliğe Dönüştürdü

Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde hasat almanın mutluluğunu yaşayan çiftçilerin hasadı bayrama dönüştürdüğü fotoğraf kareleri yansıdI objektiflere.

Ürün çeşitliğini artırarak hasat yapan üretici hasadı şenliğe dönüştürdü.

Tutak’ın Ahmet Abat köyünde çiftçilik yapan Yavuz Özcan Ağrı İl Tarım Müdürlüğünün desteği ve Organik Tarımın marka ismi EKOTAN’ın önderliğinde uzun yıllardır sürdürdüğü farklı ürün yetiştiriciliği uygulamalarını buyıl daha kapsamlı ve yeni ürünlerle yaşama geçirdi.

Yavuz Özcan yaşadığı sürece ilişkin yaptığı açıklamada ;Çiftçinin ağır iş yükü ile birlikte doğal afetlerinde tehdit ettiği zorlu bir yaşam süreci olduğu hepimizin malumu.Bizler yeni ürünlerin bu topraklarda meyve vereceğine olan inancımızla buyıl da her dönem olduğu heyecanla tarlalarımızın başında olduk.

Ürün çeşitliliğimizi arttırmak yolundaki mücadelemizde Tutak İl Tarım Müdürlüğümüze açtık ardından Ağrı İl Tarım Müdürümüz Kenan Engin Bey ile de konuyu paylaştık bu süreçte Hasat sonrası tüm endişelerinin yersiz olduğunuda gördük.

Yine süreçte Organik tarımda Türkiye’nin marka isimleri arasında yer alan hemşerimiz Murat Tan’ın yönetimindeki Ekotan’ın desteğinide aldık,sabahın ilk ışıkları ile başlayan sürecin heyecanı endişelerimizi de bastırdı ve bugün emeğinizin karşılığı olan hasadımızı destekleri ile bizleri yalnız bırakmayan ......Tutak İlçe Tarım Müdürümüz Yahya Teber,İl Tarım Müdürü Kenan Engin , tarım müdürlüğünde katkıları ile hep yanımızda olan mühendis ve personel arkadaşlarımızla birlikte şenlik havasında gerçekleştirmekteyiz.

1980 li yıllardan önce nohut ekiminin denendiği ve sonrasında meşakkati nedeni ile üretiminden vazgeçildiği biliyorduk yine ilkkez Kanada Fasulyesi ekimi gerçekleştirdik bunun yanı sıra yıllardır sürdürdüğümüz yağlık ayçiceği ekiminide başarı ile sonlandırdığımız bir hasat dönemine kavuştuk.

Buradan sizlerin aracılığı ile çiftçilerimize bir tavsiyede bulunmak istiyorum,bilimsel tarıma inanın ve size gerekli destekleri sunacak donanıma sahip il tarım müdürlüğü ile organize bir şekilde ürün çeşitliliğimizi arttıracak alanlarda girişimlerde bulunun.

Bu manada bizlere bu toprakların bir çok ürünü filizlendirecek verimde olduğunu yeniden hatırlatan il tarım müdürlüğümüz personellerinde teşekkürlerimi sunuyorum.

İnşallah Ağrı İçin yeni bir tarım politikası ve bakışın şekillendirileceğinin ilk adımı olan hasat şenliğimizinde ilçemiz,ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

Ürün çeşitliğini arttırarak ilk hasadını yapan Yavuz Özcan mutluluğunu şenliğe dönüştürerek Ağrı da bir ilke de imza atmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER